«Στόχος της κυβέρνησης είναι ένα πιο αποτελεσματικό κράτος για τους επιχειρηματικούς ομίλους και ένα κράτος πιο ικανό στην επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής», ανέφερε, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Όπως είπε, το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο καθώς οι αλλαγές δεν γίνονται για το καλό όλης της κοινωνίας, αλλά επιχειρείται να διαμορφωθεί ένας πυρήνας ανώτερων υπαλλήλων που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής ανεξάρτητα από την πολιτική συγκυρία και από την κυβέρνηση. «Τη λογική αυτή υπηρέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα κάνει επιφανειακή κριτική», σχολίασε ο Μανώλης Συντυχάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ικανοποιούνται αξιώσεις του ΣΕΒ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών”», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και υπογράμμισε ότι το αστικό κράτος δεν είναι ουδέτερο αλλά υπηρετεί τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης για ανάπτυξη των κερδών, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν όλο και μικρότερο κομμάτι του πλούτου με χαμηλότερους μισθούς και τσακισμένα δικαιώματα. «Ο όποιος εκσυγχρονισμός του αστικού κράτους αφορά την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας υπέρ του κεφαλαίου και όχι την αλλαγή του χαρακτήρα του», είπε ο κ. Συντυχάκης.

«Το κράτος, οι θεσμοί και οι μηχανισμοί του δεν εκδημοκρατίζονται ούτε γίνονται φιλολαϊκοί, εξαιτίας μιας αλλαγής στη σύνθεση της κυβέρνησης ή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Άλλωστε, όλα τα αστικά κόμματα επισημαίνουν ότι η εναλλαγή κυβερνήσεων δεν πρέπει να θίξει τη “συνέχεια του κράτους”», τόνισε ο κ. Συντυχάκης για να επισημάνει πως «το δίλημμα λοιπόν που προβάλλει δεν είναι “αποτελεσματικό ή αναποτελεσματικό κράτος”, αλλά “κράτος για ποιον;”, για τους επιχειρηματικούς ομίλους ή για τη λαϊκή πλειοψηφία;».

«Για το ΚΚΕ μόνο μια εργατική – λαϊκή εξουσία, το εργατικό κράτος, που θα αφαιρέσει την ιδιοκτησία από τους επιχειρηματικούς ομίλους και θα την κάνει κοινωνική λαϊκή περιουσία, μπορεί να δώσει λύσεις στα φλέγοντα εργατικά – λαϊκά ζητήματα και να βγάλει στο προσκήνιο τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες», υπογράμμισε ο Μανώλης Συντυχάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης