«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε μια πάγια θέση όσον αφορά το όνομα της γειτονικής χώρας. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τη χρήση του όρου Μακεδονία ή παραγώγου του για το γειτονικό κράτος. Θεωρούμε ότι εμπεριέχεται όλος ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων στο όνομα» υπογράμμισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και επιθυμεί μια ειρηνική συνύπαρξη, αλλά όταν μιλάμε για άρση κάθε ίχνους αλυτρωτισμού θεωρούμε ότι, σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να υπάρχει και ένα όνομα που να μην προβάλλει ψευδοαλυτρωτικές διεκδικήσεις από πλευράς Σκοπίων».

Επισήμανε ότι «από όσο περισσότερες χώρες και να αναγνωριστεί το γειτονικό κράτος με το όνομα “Μακεδονία”, από τη στιγμή που η Ελλάδα προβάλλει ενστάσεις, δεν μπορεί να κρατήσει την ταυτότητα που έχει κατασκευάσει». Η κ. Παπαδοπούλου έκανε λόγο για «περίσσευμα υποκρισίας στην ΝΔ», αναφέροντας στη συνέχεια ότι «ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται διπρόσωπος. ‘Αλλα λέει στην Ελλάδα και άλλα στους συνομιλητές του στο εξωτερικό». Είπε ακόμα ότι ο κ. Μητσοτάκης «υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Κρύβεται πίσω από τα στελέχη που δεν συμφωνούν με την χρήση του όρου Μακεδονία και τα οποία αποτελούν μειοψηφία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διότι η πλειοψηφία των στελεχών της ΝΔ συντάσσεται με την άποψη της κας Μπακογιάννη υπέρ της σύνθετης ονομασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείσα για τις απειλές της Τουρκίας είπε ότι η Ελλάδα οφείλει να ακολουθεί αποτρεπτική πολιτική και πολιτική ενίσχυσης των συμμαχιών της για να αντιμετωπίσει τον επιθετικό γείτονα που είναι μόνιμη απειλή, προσθέτοντας ότι «είμαστε σε εγρήγορση προκειμένου με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίζουμε τον επιθετικό γείτονα. Η Τουρκία δεν μπορεί να λειτουργεί σαν το τραμπούκο της περιοχής».

Για τις προοπτικές εξόδου από το μνημόνιο στη σκιά της ιταλικής κρίσης, επισήμανε ότι η περίπτωση της Ιταλίας έδειξε την αναγκαιότητα πιο ευέλικτης πολιτικής για χώρες που αντιμετωπίζουν διαρθρωτικά προβλήματα, καταλήγοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης και στη ρύθμιση του χρέους, στη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων με βάση το γαλλικό κλειδί, δηλαδή, στην αποπληρωμή του χρέους με βάση την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που αποτελούσε πρόταση των ΑΝΕΛ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης