«Νέο μαύρο ρεκόρ κατέγραψαν χθες οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας, με 130 πολίτες να χάνουν τη ζωή τους από τον φονικό ιό», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Την ίδια στιγμή, άρθρο των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα εκθέτει την κυβέρνηση και την αντιεπιστημονική “λογική” του πρωθυπουργού για τη διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι «σύμφωνα με το επιστημονικό αυτό άρθρο, με περισσότερους από 400 διασωληνωμένους στο ΕΣΥ χάνουμε ασθενείς που αναμένεται να ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει, «από τους 3.988 θανάτους διασωληνωμένων που αναλύθηκαν, 1.535 αποδίδονται αθροιστικά σε 3 παράγοντες, δηλαδή εκτιμάται ότι τόσοι θα γλίτωναν αν όλοι νοσηλεύονταν με χαμηλό φόρτο στο ΕΣΥ, σε νοσοκομεία της Αττικής και εντός ΜΕΘ, καθώς νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετιζόταν με 87% αυξημένη θνησιμότητα». 

«Μετά από αυτά λοιπόν, που δεν τα λέει το ΜέΡΑ25 αλλά οι επιστήμονες τους οποίους έχει εμπιστευτεί ο πρωθυπουργός, οι απόψεις που ο ίδιος εξέφρασε για τη διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ συνιστούν έγκλημα», σχολιάζει ο εκπρόσωπος του κόμματος και προσθέτει: «Έγκλημα είναι και η μη ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως αποδεικνύεται και από το επιστημονικό αυτό πόνημα, με ανθρώπους να χάνονται καθημερινά ενώ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί».

«Πόσοι από τους 130 ανθρώπους που χάσαμε χθες θα είχαν σωθεί αν δεν επέμενε ο κ. Μητσοτάκης στις τραγικές πολιτικές του αποφάσεις να μην ενισχύσει το ΕΣΥ και να μη γίνονται τεστ;», αναρωτιέται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης