Την «απόσυρση της άθλιας διάταξης» του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη «που θεσπίζει τη δυνατότητα μη δήλωσης και άρα και μη αμοιβής της υπερεργασίας των εργαζομένων» ζητά με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Κριθαρίδη, «η Μητσοτάκης Α.Ε. και ο κατάπτυστος κ. Χατζηδάκης για άλλη μια φορά προωθούν την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία, πάνω στο αισχρό νομοθετικό πλαίσιο που ήδη έχουν θεσπίσει με τον αντεργατικό τους νόμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλούμε την κυβέρνηση», σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης, «να πάρει πίσω την άθλια αυτή διάταξη, τα δικαστήρια να μην την εφαρμόσουν στην πράξη και τους εργαζόμενους να αψηφήσουν αυτές τις αθλιότητες» και προσθέτει:

«Είναι αδιανόητο με τη μαύρη εργασία και την εισφοροδιαφυγή να καλπάζουν στη χώρα μας, τους μισθούς να είναι στα τάρταρα και τις απλήρωτες υπερωρίες να δίνουν και να παίρνουν, η κυβέρνηση αντί, να εντείνει τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και να ενισχύσει το προστατευτικό πλαίσιο, να πετάει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες “στα σκυλιά”, θεσπίζοντας και επεκτείνοντας την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία με τη βούλα κιόλας του φερόμενου ως υπουργείου Εργασίας. Είναι πραγματικά ντροπή αυτό που συμβαίνει! Έτσι όμως αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης το νόμο και την τάξη: Επιβολή στους αδύναμους ακόμα και των παράνομων βλέψεων των ισχυρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης