Εκατό μέρες συμπληρώνονται από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, «το αφήγημα της ‘συνεπούς’ κυβέρνησης καταρρέει, και η ΝΔ έχει δείξει σημάδια επιπολαιότητας».

«Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσπαθήσει να αφομοιώσουν τον χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ, αλλά το DNA μας δεν αντιγράφεται» υπογραμμίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μιχάλης Κατρίνης, καθώς -όπως σημειώνει- το Κίνημα Αλλαγής δεν ετεροκαθορίζεται, σε ό,τι αφορά στη στρατηγική του. Προσθέτει ότι δεν μπορεί να αποτελεί συμπλήρωμα είτε της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να αναδείξει την προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης για να συγκροτηθεί μια νέα και μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογραμμίζει την ανάγκη συνεννόησης και συναίνεσης στα εθνικά θέματα και στο μεταναστευτικό, όπως ζήτησε η Φώφη Γεννηματά στη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επικρίνει την κυβέρνηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο υποστηρίζοντας πως απουσιάζει εντελώς ένα σχέδιο στρατηγικής για την ανάπτυξη με στόχους και προτεραιότητες για την οικονομία. «Εκεί που διαφωνεί πρωτίστως το Κίνημα Αλλαγής είναι οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά ζητήματα» αναφέρει ο κ. Κατρίνης και επισημαίνει ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν κάνει αντιπολίτευση με κραυγές, αλλά με επιχειρήματα και προτάσεις, απέναντι σε μια καρικατούρα ενός ψευδεπίγραφου δικομματισμού».

Παράλληλα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν μπορεί να παριστάνει τον τιμητή, με αφορμή τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, ενώ αφήνει αιχμές και για τη στάση της ΝΔ. «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν ένα παιχνίδι πολιτικών σκοπιμοτήτων, μέσα στο οποίο εμπλέκουν τη δικαιοσύνη και το Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να φθείρουν τους θεσμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης