Σε εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονες Πολιτικές για την Οικογένεια» που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση της ΝΔ στη Λάρισα, μίλησε το βράδυ της Τρίτης η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Η κ. Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας της οικογένειας, υποστηρίζοντας ότι «η ΝΔ ιεραρχεί τα προβλήματα της οικογένειας, των γυναικών και των παιδιών». Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η οικογένεια παραμένει στο πρώτο κύτταρο της κοινωνίας και για αυτό τον λόγο οι πολιτικές για την προστασία της είναι καθοριστικές για τον συνολικό κορμό μιας χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση ομιλήτριες για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την προστασία της οικογένειας ήταν επίσης η κ. Μαρία Αντωνίου, βουλευτής Καστοριάς, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, βουλευτής Σερρών, η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βουλευτής Β΄ Αθηνών, η κ. Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής Β΄ Αθηνών, η κ. ‘Αννα Καραμανλή , βουλευτής Β΄ Αθηνών, η κ. Κατερίνα Μάρκου, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και η κ.΄Ελενα Ράπτη, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών Σοφία Βούλτεψη αναφέρθηκε στο ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία, αλλά και στις δυσκολίες που έχει για να συνδυάσει την επαγγελματική της πορεία με την προσφορά της στην οικογένεια.

Από την πλευρά της η βουλευτής Β΄ Αθηνών ‘Αννα Καραμανλή είπε ότι χρειάζεται να δοθεί στην οικογένεια «εθνική προτεραιότητα και ένα σύγχρονο περιεχόμενο που απαιτεί η εποχή». Τόνισε επίσης , ότι η σύγχρονη οικογένεια την τελευταία περίοδο δέχεται επίθεση σε διάφορα μέτωπα που σχετίζονται με την μείωση των εισοδημάτων, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενταχθεί πιο εντατικά ο αθλητισμός στα νέα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου αναφέρθηκε στον ρόλο των παιδικών σταθμών, στην ανάγκη να υπάρξουν σύγχρονες υποδομές και υποστήριξε ότι η θέση της Ν.Δ είναι «να μην υπάρξει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού».

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών, ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να στηριχτούν τα παιδιά εντός της οικογένειας, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη οι γονείς να παρέχουν στα παιδιά τους όλες τις απαραίτητες δεξιότητες. Μεταξύ άλλων, επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νέα παιδιά με το διαδίκτυο, λέγοντας πως «ο εθισμός στο διαδίκτυο συγκαταλέγεται στις σύγχρονες ασθένειες».

Η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης. ‘Ελενα Ράπτη, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της σεξουαλικής παιδικής κακοποίησης, αλλά και στην καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Όπως είπε 1/5 πέφτουν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στη Ευρώπη, ενώ αναφορικά με την κατάσταση στη Ελλάδα, είπε, πως σύμφωνα με έρευνα το 16% των παιδιών έχει δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση.

Από την πλευρά της η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή μίλησε για την συμμετοχή των γυναικών στον πρωτόγεννη τομέα και στην παραγωγή, ενώ επανέλαβε τις θέσεις της Ν. Δ για τον αγροτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα. Είπε επίσης ότι η Ν.Δ έχει στην ατζέντα της μια δέσμη μέτρων «με αναπτυξιακά κριτήρια, φορολογικά κίνητρα για τις ομάδες παραγωγών, αλλά και εκμετάλλευση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε».

Η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου υποστήριξε ότι την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, «ο θεσμός της ελληνικής οικογένειας, κλυδωνίστηκε βάναυσα» και αναφέρθηκε στο δημογραφικό ζήτημα το οποίο το χαρακτήρισε «μείζον εθνικό πρόβλημα για την Ελλάδα». Όπως είπε η « Ελλάδα είναι μία χώρα που γερνάει και συρρικνώνεται συνεχώς πληθυσμιακά, ενώ την ίδια στιγμή οι νέοι μεταναστεύουν για το εξωτερικό».

Χαιρετισμούς έκαναν επίσης οι τρεις βουλευτές της ΝΔ στο ν. Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Γιώργος Κατσιαντώνης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου.
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης