Στο debate της τηλεόρασης της Ζούγκλας φιλοξενήθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας (υποψήφιος στη Β Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ), Ανδρέας Λοβέρδος και η Ιωάννα Κοντούλη (υποψήφια στη Β Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ).

Η συζήτηση επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων και σε θέματα που αφορούν την κοινωνία και τους πολίτες.
Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει σε αυτές τις εκλογές να είναι η τρίτη δύναμη, ενώ δεν απέκλεισε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας πως «αν δεν είχε δημιουργηθεί, το ΠΑΣΟΚ θα ήταν σίγουρα η Τρίτη πολιτική δύναμη στην χώρα».

Στο ερώτημα για το διακύβευμα αυτών των εκλογών αλλά και την ψυχολογία με την οποία ο πολίτης προσέρχεται στις κάλπες, ο υπουργός Παιδείας απάντησε «Je suis PASOK», εξηγώντας πως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σταθεροί και ξέρουν για ποιόν λόγο ψηφίζουν.

«Με τον Μητσοτάκη δεν μιλιόμαστε καν»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λοβέρδος αναγνώρισε και λάθη τα οποία έχουν γίνει στο παρελθόν από πλευράς της δικομματικής κυβέρνησης ενώ δήλωσε πως «δεν μιλάει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαιτίας των απολύσεων των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τα δίνει όλα, τάζει τα πάντα»

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της υπευθύνου του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Καλαμαρά σχετικά με τη σχεδίαση κατάργησης του ΑΣΕΠ, ο κ. Λοβέρδος απάντησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τα δίνει όλα, τάζει τα πάντα».

Κοντούλη: « Πήγα με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι πρέπει κάποια πράγματα να αλλάξουν άμεσα»

Από την άλλη πλευρά η κ. Κοντούλη, υποστήριξε πως συμπορεύθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι πιστεύει πως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει άμεσα να γίνουν. Αν και ξεκαθάρισε πως συνεργάζεται με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα-διότι προέρχεται από τους Οικολόγους-Πράσινους-, άφησε να εννοηθεί ότι δεν συμφωνεί με όλες τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης αναφέρθηκε στο σημαντικό πρόβλημα της ανεργίας των νέων που υπάρχει σήμερα, προτείνοντας, όπως η ίδια υποστήριξε, ξεκάθαρες λύσεις.

Η συζήτηση περιείχε και ερωτήματα γύρω από τον χώρο της Παιδείας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ DEBATE ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης