Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας πως έχει σημασία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ως συμβολισμό να ενημερώσει την Βουλή σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ενώ ζήτησε από όλα τα κόμματα να δείξουν ότι «είμαστε όλοι ένα σώμα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε όταν ένα κράτος, όπως η Τουρκία, προχωράει «σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες «σε τεστάρει» για να δει όχι εάν θα σηκώσεις το τηλέφωνο και ποιον θα πάρεις αλλά το τι θα πεις, σε «τεστάρει» για να δει τι θα κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σου, σε “τεστάρει” για να δει τι θα κάνουν και πώς θα συμπεριφερθούν τα κόμματα και τι θα πουν» και υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ ακόμα και μετά από κρίσιμες συνεδριάσεις που είχαν προηγηθεί στην Βουλή όταν πήγαν στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής δεν μετέφεραν εκεί τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που είχαν με άλλα κόμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος παράλληλα ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προσπαθήσει να παρεκτραπεί από το συζητούμενο θέμα η συζήτηση στην Ολομέλεια και να κρυφτεί αυτή πίσω από τα ελληνοτουρκικά γιατί το ένα θέμα είναι θέμα εξωτερικής και εθνικής πολιτικής και το θέμα Παπαγγελόπουλου είναι θέμα που αφορά τη Δημοκρατία. Διαφωνούμε, είπε, με την επιλογή του κ. Τσίπρα να εμπλέξουμε τα εθνικά θέματα με το θέμα που συζητάμε σήμερα και ζήτησε «να μη στάξει η αίθουσα δηλητήριο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης