Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10.15 το πρωί της Παρασκευής, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή ορκωμοσίας του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα και του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη που αντικατέστησε τον Δημήτρη Καμμένο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, αλλά και ο νέος υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κ. Μάρδας και Σγουρίδης ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο και ο κ. Μουζάλας με πολιτικό.

Μετά την ορκωμοσία, ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι από τις προκλήσεις της κυβέρνησης είναι να εξομαλύνει τα όποια δύσκολα σημεία της συμφωνίας αλλά και η επίτευξη «αναπτυξιακού σοκ» με μέτρα όπως την προσέλκυση επενδύσεων. «Αυτή την πρόκληση έχουμε κληθεί να υπηρετήσουμε» επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρών στην ορκωμοσία ήταν και ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είπε ότι ήθελε να είναι δίπλα στον φίλο του Παναγιώτη Σγουρίδη.

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε στο προσφυγικό εκτιμώντας ότι οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ κινούνται σε θετική κατεύθυνση και θα μπορούσαν να είναι η αρχή της λύσης. Ερωτηθείς για τη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό απάντησε ότι τον εκτιμά πολύ και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην είναι καλή η συνεργασία, ενώ επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας “θεωρεί το προσφυγικό ως μείζον ζήτημα, ίσως το μεγαλύτερο μετά το οικονομικό πρόβλημα”.

«Έγινα υπουργός σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να μπορέσει η χώρα να βγει από τα αδιέξοδα», δήλωσε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σγουρίδης.


Πηγή φωτό: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης