Στο Ελληνικό βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς παρέστη στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτήρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον -για 19 χρόνια εγκαταλελειμμένο- χώρο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης εργασιών της εμβληματικής επένδυσης στο Ελληνικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Πρόκειται για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2.500 στρέμματα, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ήδη στις αρχές της εβδομάδας έγιναν οι πρώτες εργασίες, αφού μπήκαν μπουλντόζες αρχίζοντας την κατεδάφιση των κτηρίων.

Όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα, η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις και θα κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια. Συνολικά υπολογίζεται πως θα κατεδαφιστούν 900 κτήρια στις εγκαταστάσεις. Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το master plan, θα χτιστούν το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 

Live | Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης