Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την τρέχουσα πολιτική συγκυρία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση κουρελού» και κατηγορώντας τους κκ Τσίπρα και Καμμένο ότι «μετατρέπουν τη διακυβέρνηση της χώρας σε πολιτικό survivor…».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα σενάρια για εκλογές τον Οκτώβριο με κυβέρνηση ανοχής συνιστούν παραβίαση της δημοκρατικής τάξης και υποστήριξε: «Όσα παρακολουθούμε ειδικά τις τελευταίες μέρες από τους δύο συναρχηγούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο. Προαναγγέλλουν συναντήσεις και συνεντεύξεις που τη μία τις αναβάλλουν και την άλλη τις ακυρώνουν μετατρέποντας τη διακυβέρνηση της χώρας σε ριάλιτι σόου. Πριν από λίγο άκουσα ότι αναβλήθηκε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Μάλλον δεν διαπιστώθηκε απαρτία. Πρόκειται για κωμωδία της εξουσίας που όμως συνιστά τραγωδία για τη χώρα.. Όμως ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι και ο παραπαίων πρωθυπουργός έχει δύο δρόμους: Ή θα προσέλθει στη Βουλή και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν. Διότι σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα.. Η Ελλάδα είναι εκτός αγορών με ανοιχτά εθνικά μέτωπα. Δεν αντέχει ούτε μια μέρα παραπάνω να κυβερνάται από μια «κυβέρνηση κουρελού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για σενάρια ανωμαλίας: «…Μιλάω και για διάφορα σενάρια που ακούγονται και γράφονται. Για κάποιες άλλες εταιρείες που δήθεν θα αναλάβουν τις εκλογές και για κάποιες νέες προδιαγραφές που τάχα θα εφαρμοσθούν. Θέλω λοιπόν σήμερα από το βήμα αυτό να προειδοποιήσω τους πάντες με τον πιο επίσημο τρόπο: Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους, με ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα και με τρόπο που θα διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας. Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που γίνουν τετραπλές εκλογές το Μάιο. Αν κάποιοι έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους και θέλουν να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση με την εκλογική διαδικασία να το ξεχάσουν».

Προανήγγειλε, δε, ότι «θα βρεθούμε λοιπόν, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, σε κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτούς τους άθλιους τακτικισμούς της τελευταίας στιγμής. Θα τους καταγγείλουμε και θα απαιτήσουμε, μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, μια καθαρή λύση: Εκλογές. Εκλογές που θα δώσουν νέα, ισχυρή και δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειασθούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από την καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε απολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας: «Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 4 χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είναι η ώρα του απολογισμού. Το θλιβερό κυβερνητικό δίδυμο εγκαταλείπει τη χώρα σε συνθήκες πολύ χειρότερες απ’ το 2014 και σε απόσταση από κάθε άλλο κράτος που έζησε προγράμματα. Χωρίς πρόσβαση στις αγορές με λογικά επιτόκια. Φορτωμένη με δύο αχρείαστα μνημόνια και με «κληρονομιά» κόστος πλέον των 100 δισεκ. Χωρίς ρευστότητα και υγιείς τράπεζες. Με τεράστιο ιδιωτικό χρέος. Με την κοινωνία δηλητηριασμένη από το διχασμό, τον κυνισμό και τη χυδαιότητα. Γιατί το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο οικονομικό και πολιτικό αλλά και ηθικό. Το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» έχει γίνει κουρέλι από τα σκάνδαλα και την «διαπλοκή αλά ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκανε απολογισμό και της δικής του ηγεσίας καθώς συμπληρώνονται αύριο τρία χρόνια: «Απέναντι σε αυτήν την ηθική και πολιτική παρακμή, υπάρχει απάντηση. Η αναγεννημένη και ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Μια από τις μεγαλύτερες σήμερα, κεντροδεξιές δυνάμεις της Ευρώπης. Με κομματική ιεραρχία εκλεγμένη απ’ τη βάση της. Με οικονομική αυτοτέλεια χάρη στην προσφορά των μελών της. Με τρία ανοιχτά συνέδρια και εκατοντάδες ημερίδες και πανελλαδικές εξορμήσεις στο ενεργητικό της. Με νέα στελέχη στις τάξεις της μέσα από τον συνδυασμό ενότητας και ανανέωσης. Και εξοπλισμένη με ένα συνεκτικό, μελετημένο και κοστολογημένο Κυβερνητικό Πρόγραμμα. Η ΝΔ είναι ένα ανοικτό κόμμα. Ανοικτό σε όλους τους πολίτες. Είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, που ενώνει τους Έλληνες και απλώνεται από την παραδοσιακή δεξιά μέχρι τα όρια της δημοκρατικής αριστεράς, για να μιλήσω με παλαιούς όρους».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους 6 μεγάλους στόχους του:

-Μια Κοινωνία, που θα δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.
-Μια ανοιχτή Οικονομία επενδύσεων και νέων δουλειών.
-Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.
-Μία Παιδεία που βλέπει στο μέλλον, συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.
-Ένα κράτος, όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.
-Και μία Ελλάδα ισότιμη εταίρο, με τον παγκόσμιο Ελληνισμό δίπλα της.

Αυτούς τους κεντρικούς στόχους υπηρετούν και τα μέτρα της Ν.Δ για μείωση φόρων και εισφορών, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθύμισε επίσης τις εξαγγελίες του «για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και των οφειλών σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία. Για τη ρευστότητα και την τόνωση των επενδύσεων». Επανέλαβε ότι «με τη μελετημένη χαλάρωση των υπερβολικών πλεονασμάτων, μπορεί να έλθει ισχυρή ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 4%. Είναι ακριβώς η πολιτική ευημερίας για όλους, την οποία εμείς επαγγελλόμαστε. Που θα συνδέει τους μισθούς με την πρόοδο της χώρας, ώστε οι χαμηλότεροι από αυτούς να αυξάνονται σε διπλάσιο ποσοστό από την ετήσια συνολική ανάπτυξη. Που θα επιτρέπει μία πραγματική κοινωνική πολιτική με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 πολίτες, με το αφορολόγητο των 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και την ελεύθερη πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς. Μια πολιτική, όμως, που θα απαντά και στην δημογραφική απειλή με την ενίσχυση των 2.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι που θα φέρνει στον κόσμο ένα Ελληνόπουλο».

Η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει την μεγάλη ευθύνη για την αναγέννηση της πατρίδας μας, είναι η παράταξη της μεσαίας τάξης είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Απευθυνόμαστε και σε όσους απείχαν, επιτρέποντας στο ψέμα να εκμεταλλεύεται την δική τους αδράνεια. Απευθυνόμαστε στα νέα παιδιά, στους 17άρηδες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Αλλά και στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, που αναγνωρίζουν ότι μόνο ένα ενιαίο και ισχυρό ρεύμα θα παρασύρει οριστικά τον λαϊκισμό και θα φέρει πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Αυτό, ακριβώς, το ρεύμα φιλοδοξεί να εκφράσει η ΝΔ. Το ρεύμα της Λογικής, της Σταθερότητας, της Δημοκρατίας και της Ανάπτυξης.

Έκλεισε λέγοντας ότι το 2019 θα είναι μια εκλογική χρονιά με πολλές αναμετρήσεις -που όλες τους, όμως, θα είναι «μετωπικές»: Οι εθνικές εκλογές είναι η μητέρα όλων των μαχών. Γιατί θα είναι λύτρωση για τον λαό και αφετηρία αναγέννησης για την πατρίδα.. Φτάνει πια! Καιρός για πολιτική αλλαγή!».

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης