Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος προκειμένου να απαντήσει σε όσα έχουν ειπωθεί, γραφτεί και κυκλοφορήσει τα τελευταία 24ωρα σχετικά με το πρόσωπό του, τη σύζυγό του και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Συγκεκριμένα διέψευσε κατηγορηματικά ότι η περίφημη συζήτηση ενώπιον του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μεταξύ του ίδιου και του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου δεν έγινε ποτέ. Κάλεσε δε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό να τοποθετηθεί επ’ αυτού και να διαψεύσει τα δημοσιεύματα της εφημερίδα «Παραπολιτικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στον πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Σπύρο Παπαχρήστου, που δολοφονήθηκε το 2018 στην Παλλήνη και εμφανίζεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα διεφθαρμένων αστυνομικών.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε, λοιπόν, πως ο κ. Παπαχρήστου ήταν αυτός που είχε αναλάβει την οργάνωση της ασφάλειας του εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη και τον συνόδευε σε όλες τις συναντήσεις του. Για του λόγου το αληθές μάλιστα ανάρτησε και σχετικές φωτογραφίες στο Twitter.

 

 

 

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν, σχολίασε πως αυτά σκοπό έχουν να τον στοχοποιήσουν. Αναφερόμενος δε στον κ. Παπαγγελόπουλο σημείωσε: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι κατηγορούμενος και τον σέβομαι. Έχει υποχρέωση να βγει και να ξεκαθαρίσει ότι αυτός ο διάλογος δεν έγινε ποτέ. Και να μας πει για τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τζένο. Πώς γίνεται να υπάρξει συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με ύποπτους που εξετάζονται; Ο κ. Τσίπρας δεν θα επέτρεπε να γίνουν τέτοιοι διάλογοι στο γραφείο του. Πιάνουν στο στόμα τους τον κ. Ζαγοραίο. Τον ξέρουν όλοι. Είναι ένας άνθρωπος που κάνει το καθήκον του αυστηρά θεσμικά και δεν χρησιμοποιεί τέτοιες φράσεις και υβρεολόγια. Αυτό στήθηκε για να πάρουν τίτλους και να χτυπήσουν μια γυναίκα που τους έχει κάνει ζημιά στα δικαστήρια».

Από τα δικαστικά έγγραφα που προσκόμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προκύπτει πως δεν υπάρχει εμπλοκή του ίδιου ή της συζύγου του σε κάποια ποινική υπόθεση.

Τοποθετούμενος για τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο και τη φερόμενη εμπλοκή του στη δικογραφία για το κύκλωμα των επίορκων αστυνομικών, ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε: «Είχα ενημερωθεί για την υπόθεση που αφορά στον κ. Καμμένο. Παράλληλα είχα ενημερωθεί και από το Υπουργείο Εξωτερικών για άλλη υπόθεση που αφορούσε στο Ιράν. Ο κ. Καμμένος από τότε ήταν εντελώς αυτόνομος. Μου είχαν πει για τις υποθέσεις και είχα πει να πάει στη Δικαιοσύνη και να διερευνηθούν τα πάντα. Η εμπλοκή του συγκεκριμένου δεν έχει καμία σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Όσον αφορά στην υπόθεση του Noor1, ο Πάνος Καμμένος περιέγραψε πως δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος του είπε πως υπάρχει ένας κρατούμενος η ζωή του οποίου κινδυνεύει και θέλει προστασία γιατί επιθυμεί να προβεί σε καταθέσεις για υπόθεση ναρκωτικών.

«Είπα στον κ. Τριανταφυλλόπουλο να επικοινωνήσει με τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά μου είπε ότι το προσπάθησε και δεν κατέστη εφικτό. Υπάρχει κίνδυνος, μου είπε, για τον μάρτυρα. Έτσι επικοινώνησα με τον υπ. Δικαιοσύνης και του είπα να το χειριστεί. Τους είπα ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο. Τους είπα ότι θα πρέπει να κάνουν τα νόμιμα με τις νόμιμες αρχές. Αν πήγε και πήρε κατάθεση η εισαγγελία βράδυ ή πρωί, αυτό είναι θέμα που χειρίζεται η εισαγγελία. Είδαμε μάρτυρες να πεθαίνουν, ανακριτές μετανάστευσαν και ο τρίτος ζήτησε να πάει στη Χαλκίδα. Το θέμα είναι αν τηλεφώνησα για να προστατέψω τον μάρτυρα; Δηλαδή τι έπρεπε να κάνω;» διερωτήθηκε.

Τέλος ο κ. Καμμένος υπογράμμισε: «Με χτυπάνε γιατί έχουν τελεσιδικήσει πολλές αποφάσεις. Όλοι οι λογαριασμοί της εφημερίδα “Παραπολιτικά” είναι μπλοκαρισμένοι. Έχουν σε εξέλιξη ποινικές υποθέσεις και έχουν καταδικαστεί σε δύο χρόνια για την υπόθεση των παιδιών μου. Βλέπω ότι υπάρχουν και πρόθυμοι πολιτικοί που αναπαράγουν τα δημοσιεύματα αυτά για να εξασφαλίσουν στασίδι σε εφημερίδες και εκπομπές. Πλέον δεν θα ανεχθώ τέτοιου είδους συμπεριφορές από κανέναν. Με μπλέκουν με υποθέσεις που δεν έχω καμία σχέση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης