Λύση στο θέμα της εγγυητικής Σαββίδη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Μαΐου 2017, 19:45
Λύση στο θέμα της εγγυητικής Σαββίδη
Λύση στο ζήτημα που ανέκυψε αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής της Dimera Media Investments στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ επετεύχθη, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το μεσημέρι.

Με βάση τις ίδιες πηγές, ο όμιλος Dimera εξασφάλισε εγγυητική επιστολή μέσω ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος και στο πλαίσιο αυτό συντρέχουν οι προϋποθέσεις βάσει των όρων του διαγωνισμού για τη συμμετοχή του στη διαδικασία. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, εγγυητική επιστολή έχουν εξασφαλίσει και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ελληνικών συμφερόντων.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές, βάσει της διαδικασίας, θα ανοίξουν από τη σύμπραξη των ειδικών εκκαθαριστών αύριο, Τετάρτη, λίγο μετά το μεσημέρι.

Νωρίτερα δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε τα εξής:

«Σύμφωνα πληροφορίες, με επιστολή της η εταιρεία Dimera, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, καταγγέλλει ότι δεν της επιτρέπουν να καταθέσει εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή της στον 2ο δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά στα υπόλοιπα (πλην ακινήτων) στοιχεία ενεργητικού του ΔΟΛ, με το επιχείρημα ότι η εταιρεία έχει έδρα την Κύπρο.

Σύμφωνα με πηγές της Dimera, η εταιρεία με επιστολή της προς τον ειδικό διαχειριστή του ΔΟΛ αναφέρει ότι η Κύπρος παρότι αποτελεί χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης έχει αναιτιολόγητα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, εξαιρεθεί από τις χώρες όπου θα πρέπει να εδρεύουν οι Τράπεζες που θα εκδώσουν την εκάστοτε εγγυητική επιστολή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή της εταιρείας γίνεται λόγος για διακύβευση του αδιάβλητου της διαδικασίας του πλειστηριασμού, αλλά και η "επί ίσοις όροις" συμμετοχή ενδιαφερομένων σε αυτόν.

Τέλος, για τους παραπάνω λόγους, η εταιρεία ζητάει ολιγοήμερη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για υποβολή δεσμευτικών προσφορών (31.5.2017) και ταυτοχρόνως να συμπεριληφθούν στις τυπικές προδιαγραφές των εγγυητικών επιστολών, ότι αυτές είναι αποδεκτές και όταν εκδίδονται από τραπεζικό ίδρυμα που λειτουργεί σε οιοδήποτε κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: Capital, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Μαΐου 2017, 19:49