«Το θέμα των Σκοπίων θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο και πιθανότατα να οδηγηθεί η χώρα και σε πρόωρες εκλογές, αφού ο πρωθυπουργός δεν θα πάρει στην πλάτη του την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και θα επιδιώξει να πετάξει την μπάλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη», εκτιμά ο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε εφ΄ όλης της ύλης συνένετυξή του στην ΕΡΤ

«Την πλειοψηφία στην Βουλή», προέθεσε ο κ. Λεβέντης, «την έχει η κυβέρνηση γιατί υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι από άλλα κόμματα να υπερψηφίσουν την συμφωνία. Το θέμα είναι αν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτό στις πλάτες του ο κ. Τσίπρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι είχε προβλέψει αυτές τις κινήσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, και «επαληθεύτηκε πολύ σύντομα», ενώ σημείωσε ότι «η Ένωση Κεντρώων έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή της για την συμφωνία των Πρεσπών την οποία και χαρακτήρισε κατάπτυστη και εγκληματική για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Όσον αφορά στις μαθητικές καταλήψεις, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «τα παιδιά έχουν ωριμότητα, είναι ενήμερα και θα υπερασπιστούν την Μακεδονία μας» και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι νέοι μας έχουν μεγαλύτερη σοβαρότητα από τους ηλικιωμένους της Βουλής».

Για τις εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και το πόρισμα της κυβέρνησης, ο κ. Λεβέντης σχολίασε ότι «όλα έχουν γίνει με καθυστέρηση την ώρα που η Ελλάδα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο». Προσέθεσε πώς «θα πρέπει να υπάρξει φως σε όλες τις υποθέσεις που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα», ενώ είπε ότι πρέπει να συμφωνήσουν τα κόμματα για την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος «ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει η Συνταγματική Αναθεώρηση» για την οποία κράτησε «επιφυλάξεις εάν θα ολοκληρωθεί με δεδομένο ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκηρυχθούν εκλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, για την απόφαση του πρωθυπουργού να συνεχίσει τον διάλογο με την Εκκλησία και επί της ουσίας να εφαρμόσει τη συμφωνία με τον αρχιεπίσκοπο, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «δεν μπορεί να κάνει τον μάγκα ο πρωθυπουργός και να παίρνει αποφάσεις ερήμην της Βουλής και ζήτησε να εγκρίνει το θέμα ο ελληνικός λαός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης