Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική και ως τέτοια θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί, τόνισε από το βήμα του 19ου ετήσιου συνεδρίου του Economist στην Αθήνα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Λέτα προέτρεψε και τις δύο πλευρές να εργαστούν προς την κατεύθυνση της αποφυγής ενός αντίστοιχου σεναρίου, σημειώνοντας ευρύτερα ότι αυτή είναι μια πολύ κρίσιμη φάση για την Ευρώπη, που -κατά τη γνώμη του- θα επηρεάσει το μέλλον της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη δεν είναι εφικτές μόνο με λιτότητα και περικοπές.

Από τη μεριά της, η Joan Hoey, ανώτερη αναλύτρια του Economist Intelligence Unit, σημείωσε πως η επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους και πιστωτές της αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο συγκεντρώνοντας 60% πιθανότητες, ενώ απέδωσε το 40% του αρνητικού σεναρίου στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κατά τη γνώμη της μεγάλο πεδίο για συναίνεση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα ήταν απαραίτητα καταστροφικό, λέγοντας πως άλλες χώρες στη συνέχεια κατάφεραν να διαχειριστούν τα του οίκου τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης