Ανακοίνωση για το πρόγραμμα επαναπροωθήσεων, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη ημέρα των απελάσεων προσφύγων στην Τουρκία, χθες, δείχνει τη συνέχεια που επιφυλάσσεται στη μεγάλη πλειοψηφία τους. Η εφαρμογή της ντροπιαστικής συμφωνίας χαράζει τα σύνορα του ολοκληρωτισμού εντός του οποίου καλούνται να υποταχθούν όλες οι κοινωνίες της Ε.Ε.

Η πολιτική αυτή στο όνομα του πολιτικού ρεαλισμού «γιατί οι Ευρωπαίοι έκλεισαν τα σύνορα και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς», αναδεικνύει τον κυνισμό της κυβέρνησης. Θεωρεί μάταιη κάθε προσπάθεια πίεσης και σύγκρουσης με την Ε.Ε. και πάει στο άλλο άκρο. Πλέον, στην πράξη πρωτοστατεί στην κατάργηση της συνθήκης της Γενεύης.

Με την ίδια λογική υλοποιεί πιστά το τρίτο μνημόνιο σαν αναγκαίο για την κανονικοποίηση και μονιμοποίηση της φτώχειας και του αυταρχισμού. Το ίδιο σύστημα και οι ίδιες ιμπεριαλιστικές πολιτικές που αποσταθεροποίησαν και κατέστρεψαν τις πατρίδες των προσφύγων καθώς και το παρόν και το μέλλον της κοινωνικής πλειοψηφίας στις χώρες της Ε.Ε. καταδιώκουν τους πρόσφυγες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα της Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, γι’ αυτό και ο αγώνας ενάντια στους πολέμους, τα κλειστά σύνορα της Ευρώπης – Φρούριο και τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας είναι κοινός για Έλληνες και μετανάστες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης