Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε σήμερα στην Ουάσινγκτον με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν το μέλλον.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η γενική διευθύντρια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήμουν πολύ ευτυχής που καλωσόρισα σήμερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο ΔΝΤ. Συγχάρηκα αυτόν και τον ελληνικό λαό για την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα στην εφαρμογή δύσκολων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στον τομέα των συντάξεων και του φόρου εισοδήματος. Είχαμε μια εξαιρετική και παραγωγική συνάντηση», είπε η κ.Λαγκάρντ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ ενέκρινε πρόσφατα επί της αρχής μια νέα ρύθμιση για την υποστήριξη του προγράμματος πολιτικής της Ελλάδας. Η αποφασιστική εφαρμογή αυτού του προγράμματος, μαζί με συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους, είναι απαραίτητες (προϋποθέσεις) για να στηριχθεί η επιστροφή της Ελλάδας στην αειφόρο ανάπτυξη και την επιτυχή της έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση το επόμενο έτος. Ο πρωθυπουργός και εγώ δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε για αυτόν τον στόχο», συμπλήρωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Δείτε το βίντεο με τις κοινές δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα και Κριστίν Λαγκάρντ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης