Στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας, στον νομό Λάρισας, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου ο Παν. Λαφαζάνης, ο Θαν. Πετράκος, ο Χαρ. Αρχοντής, ο Κ. Δελημήτρος, ο Γ. Παπαϊωάννου, ο Τ. Γιαλαμάς και ο Χρ. Καρακώστας, μαζί με πολλά ηγετικά στελέχη της ΛΑ.Ε στον νομό Λάρισας και στη Θεσσαλία.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. συναντήθηκε με την Επιτροπή του Μπλόκου της Νίκαιας και ενημερώθηκαν από τα στελέχη της για τα αιτήματα των αγροτών, για τα οποία εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους αγρότες και στηρίζει τα δικαία αιτήματα τους .Επιπλέον καταγγέλλει τις διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών και απαιτεί να ακυρωθούν τώρα.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη, παρευρέθηκαν επίσης στη μεγάλη συγκέντρωση αγροτών και φορέων συμπαράστασής τους που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του μπλόκου.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. τόνισε πως απαραίτητες προϋποθέσεις για την υλοποίηση των αιτημάτων των αγροτών είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

· H κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών.

· Η ανατροπή της λιτότητας.

· Η άμεση παύση πληρωμών στο δημόσιο χρέος και τη βαθειά διαγραφή του.

· Η εθνικοποίηση των τραπεζών, μια νέα Εθνική Κεντρική Τράπεζα και μια νέα δημόσια ΑΤΕ για να στηρίζει την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες.

· Εθνική αγροτική πολιτική και κλαδικές πολιτικές για τα βασικά αγροτικά προϊόντα προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών.

· Αγώνας για ανατροπή των αντι-αγροτικών επιλογών της νέας Κ. Λ. Π

· Έξοδος από την Ευρωζώνη και σύγκρουση και απειθαρχία απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε είχε μεγάλες και ουσιαστικές συζητήσεις με τους απλούς αγρότες, πολλοί από τους οποίους εξέφραζαν την εμπιστοσύνη τους και τη στήριξή τους στη Λαϊκή Ενότητα και την αγωνιστική κινηματική της δράση.

Η ΛΑ.Ε. καλεί όλους τους αγρότες, ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους αγρότες, σε καθολικό και ενωτικό αγώνα και σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες για να ανατραπούν οι συνεχιζόμενες αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, της υπερφορολόγησης. των κατασχέσεων πλειστηριασμών και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης