«Κανένα σπίτι, καμιά λαϊκή περιουσία να μη “βγει στο σφυρί”», τονίζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, υπογραμμίζοντας ότι «ο αγώνας για την υπεράσπιση των πρώτων κατοικιών και των λαϊκών περιουσιών θα γιγαντωθεί, θα διευρυνθεί κοινωνικά και θα κλιμακωθεί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «είναι ψέμα ότι υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες να μη βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ», καθώς «ήδη έχουν δημοσιευθεί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για πολύ φθηνότερα ακίνητα και μάλιστα πρώτες κατοικίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπογραμμίζει η ΛΑΕ, το ποσοστό των κόκκινων δανείων το 2008 ανερχόταν μόλις στο 5% του συνόλου τους (11,9 δισ. ευρώ), ενώ τώρα ανέρχονται στο 46%, δηλαδή στα 110 δισ. ευρώ, καταγγέλλοντας ως υπαίτιους τις «κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εφάρμοσαν τα μνημόνια και τις εντολές των δανειστών».

Τέλος, η Λαϊκή Ενότητα ζητά, νομοθετική κατοχύρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας. Καμιά πρώτη κατοικία να μη βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέη σε τράπεζες, Δημόσιο, κά, κατάργηση των αντιλαϊκών διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών και όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καθώς επίσης και γενναία διαγραφή χρεών σε ευάλωτες ομάδες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες που έχασαν τη δουλειά τους και αγρότες, εφόσον έχουν χαμηλά εισοδήματα και μικρή περιουσία. «Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό», καταλήγει το κόμμα στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης