Παρέμβαση στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς), «που είναι κατά κύριο λόγο επισπεύδουσες σε χιλιάδες ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας» διοργάνωσε σήμερα η Λαϊκή Ενότητα, «συνεχίζοντας τους αγώνες της για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 14:00 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Κοραή, και κλιμάκιο από τους συγκεντρωμένους μπήκαν και μοίρασαν ανακοινώσεις στους εργαζόμενους και στους πολίτες, που περίμεναν να εξυπηρετηθούν στις ουρές στα υποκαταστήματα των τεσσάρων τραπεζών που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκέντρωση, εκτός της ΛΑΕ με επικεφαλής τον γραμματέα του ΠΣ της Παναγιώτη Λαφαζάνη συμμετείχε και μπλοκ της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».

Όπως ανέφερε ο Παν. Λαφαζάνης, σε δήλωσή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης «χάρις στον αγώνα και το κίνημα 15 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ανεστάλησαν ή ακυρώθηκαν σήμερα».

«Η κυβέρνηση, όμως, κυνικά και αδίστακτα προχώρησε σε πάνω από 600 πλειστηριασμούς. Δυστυχώς, παρά την προπαγάνδα, η κυβέρνηση, με τη συναίνεση της ΝΔ, αντί να περιορίσει, κλιμακώνει και αυξάνει τους πλειστηριασμούς και μάλιστα πρώτης κατοικίας», προσέθεσε ο γραμματέας της ΛΑΕ και καταλήγοντας τόνισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε τον εφιάλτη είναι να βγούμε όλοι, με κίτρινα ή όχι γιλέκα, στους δρόμους και να συντρίψουμε στις εκλογές τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ και το συνεταιράκι του, τη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 638 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων και 30 πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας πολύ κάτω των 300.000 ευρώ. Και προστίθεται ότι «το 2019, έχουν προγραμματιστεί από τις τράπεζες, τα FUNDS και το μνημονιακό κράτος 76.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, υπερχρεωμένων φτωχών λαϊκών νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων επαγγελματιών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης