Επτά πλειστηριασμοί κύριων λαϊκών κατοικιών αναστάλθηκαν σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ, η οποία και σήμερα συμμετείχε σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σε συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Αιόλου, όπου –σύμφωνα με τη ΛΑΕ- είχε προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, πλειστηριασμός, που αφορούσε πρώτη κατοικία, 75 τ.μ, στο Περιστέρι, με επισπεύδουσα την Ισπανική Τράπεζα UCI, με τιμή 1ης προσφοράς 67.000 ευρώ, το οποίο ανήκει στον εργαζόμενο Παπαδάκη Αντώνη, που έχει σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα του ΠΣ της Παναγιώτη Λαφαζάνη, και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών». «Χαρακτηριστικό αυτής της κινητοποίησης ήταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων φορούσε κίτρινα γιλέκα, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους αγώνες του κινήματος των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους διαμήνυσαν στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι κλιμακώνουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, καθώς επίσης εναντίον των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και ότι δεν τους τρομοκρατούν οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις κατά του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών της ΛΑΕ και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Ούτε οι πρόσφατες νέες διώξεις σε βάρος του Θανάση Γούναρη προέδρου του κόμματος Ελλήνων Πειρατών, Αυγής Βουτσινά, μέλους του κινήματος ΑΛΑΝΥΑ και Αντώνη Μαυρομάτη, στελέχους της ΛΑΕ για την συμμετοχή τους σε αυτό το κίνημα», τονίζει καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης