«Η συνέχιση της συγκυβέρνησης Βενιζέλου-Σαμαρά, με αυτόματο πιλότο το μνημόνιο, οδηγεί σε βαθιά ύφεση, παύση πληρωμών, αδυναμία εξυπηρέτησης οφειλών και χρέους παρά το PSI, οδηγεί τη χώρα σε πτώχευση και μεγάλες δικαστικές περιπέτειες για να αποφευχθεί η κατάσχεση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε για την παρουσίαση πρότασης νόμου για το Κοινωνικό Τιμολόγιο, στα γραφεία του κόμματος, στην οδό Πανεπιστημίου.

«Συγκυβέρνηση συν μνημόνιο ίσον χάος», υποστήριξε η κ. Κατσέλη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πρέπει να φύγουμε το γρηγορότερο από το «φοβικό σύνδρομο της συγκυβέρνησης» και τάχθηκε υπέρ της διαπραγμάτευσης για τον διακανονισμό του χρέους, τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου και τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών. «Το χρέος μπορεί να πληρωθεί μόνον από αύξηση του εισοδήματος και όχι από την εξαθλίωση του πολίτη», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, επανέλαβε την αρνητική θέση του κόμματος αναφορικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, αναφέροντας ότι αυτά πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπάρξει πολύ προσεκτική χρήση των πόρων. «Βιώνουμε καταιγίδα τροπολογιών της ντροπής, με κοινό τους χαρακτηριστικό τις πελατειακές σχέσεις, το ρουσφέτι και την τακτοποίηση ύποπτων υποθέσεων», ανέφερε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος με την Κοινωνική Συμφωνία, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της νομοθετικής πρωτοβουλίας, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος είπε ότι προτείνεται για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες η μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50% για τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, καθώς και μείωση σε ίδιο ποσοστό για τις μετακινήσεις στους αυτοκινητόδρομους της χώρας με διόδια. Ακόμη, μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού και του νερού σε 70% της αρχικής τιμής του τιμολογίου.

Τέλος, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος σημείωσε ότι αυτή η κοινωνική πολιτική έχει μηδενικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω χρηματοδότησής της από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, η κ. Κατσέλη παρουσίασε τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, τον δημοσιογράφο Λάζαρο Λασκαρίδη, ενώ σύντομη παρέμβαση έκανε και το μέλος της διοικούσας επιτροπής της Κοινωνικής Συμφωνίας και πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Νικήτας Κανάκης.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης