Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Κριτική κόλαφο κατά των κυβερνητικών ενεργειών και χειρισμών στο καίριο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, άσκησε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Λέσβου, στον κ. Μουζάλα.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Αυγενάκης, υπογράμμισε τα παρακάτω: «Το χάος, η προχειρότητα και η κυβερνητική ανικανότητα στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού εξακολουθούν να υφίστανταιπυροδοτώνταςεκρηκτικέςκαταστάσειςστις τοπικές κοινωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που η Κυβέρνηση κομπάζει πως είναι“πρωταθλήτρια” στην απορρόφηση κονδυλίων αναφορικά με το ζήτημα, νησιά του Αιγαίου, όπως η Λέσβος, απευθύνουν κραυγή αγωνίας στον Υπουργό,καθώς δεν γίνεται καμία απολύτως ενέργεια αποσυμφόρησης των κέντρων “φιλοξενίας”, με τις τοπικές κοινωνίες να κρατούνται όμηροι μιας αδιέξοδης κατάστασης.

Πρόσφυγες και μετανάστες,των οποίων τον ακριβή αριθμό δεν γνωρίζουμε καν,διαβούν κάτω από άθλιες συνθήκες, εγείρονταςθέματα δημόσιας υγείας και δημόσιας ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες που διαβούν. Ενώ, ο“ανύπαρκτος” Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα, … να σιωπά και να κρύβεται.

Για μία φορά στη ζωή τους οι κύριοι της Κυβέρνησης ας φερθούν υπεύθυνα κι ας λάβουν υπόψη τους την ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού που έχει καταθέσει εδώ και καιρό η Ν.Δ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης