Είναι πολύ πρόωρη η οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης σημειώνοντας ότι «δεν ρυθμίζουμε τη διαδικασία του επόμενου ΠτΔ, ρυθμίζουμε το Σύνταγμα της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες».

Στην παρατήρηση ότι ο πρωθυπουργός, μέσα στη Βουλή, δήλωσε ότι θα στηρίξει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο, εν τούτοις ο αρχηγός της ΝΔ απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του, ο κ. Αυγενάκης υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας εμπλέκει τον σημερινό ΠτΔ σε έναν κομματικό ανταγωνισμό και τον οικειοποιείται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τα λοιπά, ο Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ενώ μέχρι χθες υποστήριζε την αναγκαιότητα αποσύνδεσης της εκλογής του Προέδρου από την πρόκληση των εθνικών εκλογών, ξαφνικά μέσω του κ. Κατρούγκαλου άρχισε να “τα γυρίζει”. Έτσι μηχανεύτηκαν διάφορους τρόπους να αποτρέψουν την αναθεώρηση του άρθρου 32».

Στην ερώτηση εάν η ΝΔ «ξορκίζει», έτσι μία τυχόν «δεξιά παρένθεση», ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ απαντά: «Ο κ. Τσίπρας θέλει να “ξορκίσει” τη δική του οριστική και εκκωφαντική ήττα».

Κατά τα λοιπά ο κ. Αυγενάκης υποστηρίζει στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η κάλπη των ευρωεκλογών θα μετατραπεί σε ένα βροντερό δημοψήφισμα» και σημειώνει ότι διατηρεί μεγάλες επιφυλάξεις για πρόσφατες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και κατέγραψαν διαφορά γύρω στο 4% για τις προσεχείς ευρωεκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ερωτηθείς ένα η ΝΔ εμφανίζεται με δύο γραμμές για τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πρόσφατα ότι θα αποκαλεί τη γειτονική χώρα “Βόρεια Μακεδονία” σε αντίθεση με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη που δήλωσε το αντίθετο, ο Λευτέρης Αυγενάκης δηλώνει: «Θέλει απύθμενο θράσος αυτοί που αποκαλούν τη Μακεδονία μας “βόρειο τμήμα του πρώτου μέρους” και οι οποίοι είναι έτοιμοι να αποκαλέσουν τον Ζόραν Ζάεφ “Μακεδόνα” πρωθυπουργό να ζητούν και τα ρέστα. Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά να φαίνονται φυσιολογικά. Για μας και για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν είναι».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης