Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ξεκίνησε η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2013.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις, σήμερα, μία πρωινή και μία απογευματινή και αύριο θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο Συνεδριάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, Γενικός Εισηγητής του Προϋπολογισμού είναι ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, κ. Αντώνης Μπεζάς, ενώ Ειδικοί Εισηγητές είναι ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η Βουλευτής Λακωνίας, κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Βουλευτής Έβρου, κ. Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, ο Βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Υπάρχουν μπροστά μας πολλά χιλιόμετρα μαραθώνιας διαδρομής για την ανάκαμψη της οικονομίας. Το 2013 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και ταυτόχρονα αναπτυξιακές δράσεις. Αυτή είναι και η διαφορά με το παρελθόν. Τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία. Λεφτά δεν υπάρχουν έξω από την Ευρώπη, λύσεις δεν υπάρχουν στη Λατινική Αμερική. Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Ακόμα και η Αργεντινή που επικαλείσθε κινδυνεύει και πάλι να χρεοκοπήσει» είπε ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας.

«Ο Προϋπολογισμός βασίζεται στην παραδοχή πως οι ιδιωτικές επενδύσεις και ο εξαγωγικός τομέας θα αντικαταστήσουν τις δημόσιες επενδύσεις και την κατανάλωση, την ώρα που παραδέχεται πως η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία το 2013 θα είναι μεγαλύτερη. Το ήμισυ της προσαρμογής προέρχεται από την περικοπή των συντάξεων. Το παλιό μοντέλο κοινωνικού κράτος με τις όποιες ανεπάρκειές του, διαλύεται και αντικαθίσταται από το τίποτα. Είναι πιο εύκολο να πιστέψει κανείς στον Άγιο Βασίλη παρά να πιστέψει πως αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης