Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που θα κάνει ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ για τα ελληνοτουρκικά αλλά και την κατάθεση του εκλογικού νόμου.

Αυτήν την ώρα, ο κ. Μητσοτάκης συνομιλεί με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ «προβληματισμένος από τις εξελίξεις» δήλωσε ο κ. Τσίπρας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Για την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ζυγίζει την κατάσταση» και πως «όλα θα εξαρτηθούν από τις εσωκομματικές αντιδράσεις». Σε λίγο αναμένονται οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το γραφείο του.

Νωρίτερα ο πρώτος διάλογος μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του Πρωθυπουργού ήταν ο εξής:

Τσίπρας: Πότε επέστρεψες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μητσοτάκης: Χθες το βράδυ.

Τσίπρας: Πρόλαβες να ξεκουραστείς;

Μητσοτάκης: Συνηθισμένα τα βουνά…

Τσίπρας: Πόσο μείνατε; Τι κάνατε;

Μητσοτάκης: Δύο ημέρες, τα απολύτως απαραίτητα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στον πρωθυπουργό συμβουλές για το πώς να ξεπεράσει το τζετ λαγκ.

«Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική»! είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να αναδείξει τους παράγοντες της αμερικανικής ηγεσίας που στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις. Θα αναφερθεί σε όσα είπαν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αλλά και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Παράλληλα, θα γίνει αναφορά στις επενδυτικές πρωτοβουλίες αμερικανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, στα οφέλη που θα έχουν εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων από την υλοποίηση του αγωγού EastMed, αλλά και στις συζητήσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες.

Το απόγευμα, στις 17.00 και στις 18.00 αντίστοιχα, θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, στις 11.00, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης