Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής ζήτησε νέα στοιχεία από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρο κατά την συνεδρίαση της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Γ. Καλαντζή, «η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι είναι χρήσιμο να τεθούν υπόψιν της για τον έλεγχό της οι κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών του μέχρι τον Αύγουστο του 2012».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να ελεγχθούν οι κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών του δικηγόρου, καθώς ελεγχόταν για υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλο η Επιτροπή, υπό την προεδρία του κ. Καλαντζή, αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να τον ελέγξει για την υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και αποφάσισε να επιστρέψει τον φάκελο στο ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής η υπόθεση του κ. Μητρόπουλου ολοκληρώθηκε το έτος 2006 κατά το οποίο ο κ.Μητρόπουλος δεν ήταν βουλευτής και δεν είναι υπόχρεος δήλωσης «πόθεν έσχες» για εκείνο το οικονομικό έτος. «Η αρμοδιότητα φεύγει από τη Βουλή. Εμείς δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε. Αντιθέτως το ΣΔΟΕ μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει» είπε ο κ. Καλαντζής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης