Έντονη κριτική ασκεί το ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τοποθέτηση του Ηλία Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του, καταλογίζοντάς της ότι «πέρα από κάθε όριο πολιτικής λογικής επιλέγει για το ευρωψηφοδέλτιό του τον “συνταγματολόγο” της Χρυσής Αυγής Ηλία Νικολόπουλο».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις ο Ηλίας Νικολόπουλος έχει παρέμβει τηλεφωνικά σε δημοσιογραφικές εκπομπές -πλυντήρια του νεοναζιστικού μορφώματος για να υποστηρίξει, δήθεν νομικά, όλα τα επιχειρήματά της (16/01 στην εκπομπή του κ.Τράγκα, 16/3 στο Kontra Channel και 20/3 στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη)». Προσθέτει επίσης ότι «οι τοποθετήσεις του κ.Νικολόπουλου είναι δημόσιες και επαναλαμβανόμενες» και πως «δεν είναι προϊόν υποκλοπής και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση». Αντίθετα, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, «κινούνται στο περιθώριο της συνταγματικής θεωρίας και αξιοποιούνται προπαγανδιστικά από τη Χρυσή Αυγή», με τις «απόψεις» του, όπως συμπληρώνει, να «προκαλούν χαμόγελα ικανοποίησης στα στελέχη της Χρυσής Αυγής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει στρατηγικά να συγκροτήσει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο από προσωπικότητες που απευθύνονται σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού επενδύοντας σε συμβολισμούς και ικανοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους». Αν και σημειώνει ότι «η συγκρότηση των ψηφοδελτίων κάθε κόμματος είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη», το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «το εκλογικό σώμα έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ποιον ακριβώς συμβολισμό εμπεριέχει η επιλογή του κ. Νικολόπουλου».

«Εμείς θα μείνουμε με την απορία: Ποια άποψη και ποια κοινωνική συμπεριφορά δεν χωρά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης