Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη αναφέρθηκε στο ανοιχτό παράθυρο που, όπως είπε υπάρχει στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με την ΠΓΔΜ, που συνεχίζονται στην Αχρίδα, και για την αναγκαιότητα στην επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με το όνομα της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Αμανατίδης μιλώντας στο Κόκκινο εξήγησε ότι ανοιχτό παράθυρο υπάρχει, γιατί υπάρχει η πολιτική βούληση και από τα δύο μέρη για την επίτευξη συμφωνίας αλλά και γιατί υπάρχει αναγκαιότητα για κάτι τέτοιο. Η θέληση και της γειτονικής χώρας είναι η λύση, που να μην αφήνει χώρο την επόμενη ημέρα να δημιουργηθούν προστριβές, επισήμανε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τη στάση της Τουρκίας και την προκλητικότητα της εξήγησε ότι η ανάπτυξη πολιτικών συμμαχιών είναι η καλύτερη απάντηση εκ μέρους μας και αναφέρθηκε στις συμφωνίες που έχουν γίνει με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τον Λίβανο, την Ιορδανία, φυσικά την Κύπρο που δεν θα επιτρέψουν να πάρει έκταση η αστάθεια στην περιοχή μέσω της θετικής ατζέντας δράσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης