Ως θέμα δημοκρατίας χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ, το γεγονός μία κοινωνία να δίνει χώρο στις οπτικοακουστικές παραγωγές, καθώς ο πολιτισμός μας τη σημερινή εποχή είναι οπτικοακουστικός, συμβάλλοντας παράλληλα στην εκπαίδευση αλλά και σε ένα αναπτυξιακό πλαίσιο, προαναγγέλοντας την έλευση νομοσχεδίου που εντάσσει τον κινηματογράφο στο τουριστικό πλαίσιο της χώρας.

Ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι ο οπτικοακουστικός κλάδος στηρίζει πολλές θέσεις εργασίας με την υψηλότερη προστιθέμενη αξία, χαρακτηρίζοντας το θέμα κομβικό για το υπουργείο ΨΗΠΤΕ που προωθεί κίνητρα για τις παραγωγές. Ο κ. Κρέτσος ανέλυσε το οικονομικό πλαίσιο στήριξης των παραγωγών, τονίζοντας ότι το υπουργείο ΨΗΠΤΕ το ενδιαφέρει «οι δαπάνες να γίνονται στην Ελλάδα, που έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, (φως, φυσικό τοπίο, κ.λπ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη στήριξη της ελληνικής μυθοπλασίας, επισήμανε ότι «ύστερα από πολλά χρόνια, η ελληνική μυθοπλασία επανέρχεται και η ΕΡΤ μετά από 10 χρόνια έχει μπει και αυτή στο πεδίο της ελληνικής μυθοπλασίας, άρα το μέτρο έχει αρχίσει και αποδίδει». «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το περιεχόμενο της ΕΡΤ» επισήμανε για να συμπληρώσει: «Είμαστε ήδη στην επόμενη μέρα, και η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο αίτημα του λαού, άνοιξε την ΕΡΤ, και προχωράει δυναμικά».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ, είπε ότι δεν κάνει συμψηφισμό με το εμπάργκο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «καλό είναι η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται με όρους αλήθειας, τεκμηρίωσης και δεδομένων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης