Κουτσούμπας: Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις θα μείνει στα χαρτιά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 12:25
Κουτσούμπας: Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις θα μείνει στα χαρτιά

«Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις είναι ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο, το οποίο είναι χουντικής έμπνευσης και δημιουργεί προβλήματα στις διαδηλώσεις, στις ατομικές ελευθερίες και στις συλλογικές διεκδικήσεις». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γγ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο δημαρχείο της Πάτρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη. «Για εμάς είναι αιτία πολέμου και αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά, ακόμα και αν ψηφιστεί αύριο το βράδυ στην Βουλή» πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο γγ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προανήγγειλε ότι «θα προτείνουμε ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή», έτσι ώστε, όπως εξήγησε, «ο κάθε βουλευτής που θα σηκώσει το χέρι του και θα ψηφίσει να είναι υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό», σημειώνοντας ταυτόχρονα: «Είναι σίγουρο ότι -όπως και άλλοι ανάλογοι αντιδραστικοί νόμοι- θα μείνουν μόνο στα χαρτιά».

Όσον αφορά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Πατρέων, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας κάνει μία πραγματικά τεράστια δουλειά, παρά τις δυσκολίες που περνάει η τοπική αυτοδιοίκηση λόγω των ελλείψεων σε χρηματοδότηση και προσωπικό, με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας». «Το ΚΚΕ θα παλέψει για αυτά τα ζητήματα και στη Βουλή και παντού, έτσι ώστε να ενισχυθεί η τοπική αυτοδιοίκηση», συμπλήρωσε. Άλλωστε, όπως είπε, «ο δήμος της Πάτρας είναι ένας μεγάλος δήμος με πολλά ζητήματα, που θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα για το συμφέρον του λαού της Πάτρας».

Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «ο δήμαρχος της Πάτρας και το δημοτικό συμβούλιο έχουν να επιδείξουν ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στη στήριξη των λαϊκών οικογενειών, των φτωχών ανθρώπων, των ανέργων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των επιστημόνων και της νεολαίας». Όπως υπογράμμισε, «η στήριξη του δήμου στα λαϊκά νοικοκυριά και οι αγωνιστικές του κινητοποιήσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές και παράλληλα είναι φάρος για όλη την Ελλάδα και δείχνει τον δρόμο και σε άλλους δήμους».

Ακόμα ο γγ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «συντασσόμαστε με τον αγώνα που κάνει ο δήμος για την υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και για την κατασκευή του δρόμου Πάτρας-Πύργου, χωρίς να επιβαρυνθεί το λαϊκό εισόδημα με νέα διόδια».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Κουτσούμπα, γιατί -όπως σημείωσε- «είναι σημαντικό για τον λαό να έχει ένα κόμμα, ένα αποκούμπι που ξέρει ότι τον στηρίζει, ότι νιώθει την αγωνία του για το μέλλον του».

Στη συνέχεια, ο κ. Πελετίδης αναφέρθηκε «στη στήριξη που παρείχε μέσα κι έξω από τη Βουλή το ΚΚΕ, στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του δήμου», τονίζοντας «το αίτημα του δημοτικού συμβουλίου να μην εφαρμοστεί το μέτρο της αναγκαστικής είσπραξης χρεών άνω των 500 ευρώ από τους δήμους και να δοθεί η δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να αποφασίζουν την απαλλαγή από το μέτρο όσων αδυνατούν να πληρώσουν».

Στο τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος Πάτρας πρόσφερε στον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ δύο αντίγραφα πινάκων του Επαμεινώνδα Θωμόπουλου, το λεύκωμα του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή για την Πάτρα, αλλά και ένα έντυπο που δημιουργήθηκε από παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία φιλοξενούνται στις κοινωνικές δομές του δήμου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 12:57