Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι μοιράζουν τις ίδιες κάλπικες υποσχέσεις εξαπέλυσε απόψε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Χανιά ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να συμπορευθούν με το κόμμα του και να ακολουθήσουν την πολιτική του πρόταση σε ένα σχέδιο για την ανατροπή, τη νέα κοινωνία και το σοσιαλισμό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι πολίτες βλέπουν πως σήμερα η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ μοιράζουν τις ίδιες κάλπικες υποσχέσεις, ότι η εφαρμογή της πολιτικής της “πράσινης” μετάβασης, του “πράσινου New Deal” που εφαρμόζεται στην ΕΕ και τις ΗΠΑ δήθεν θα φέρει καλύτερες μέρες για τον λαό. Μοιράζουν τις ίδιες κάλπικες υποσχέσεις ότι δήθεν η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι για όλους, μπορεί να είναι δίκαιη, να μοιράζει κέρδη στους ομίλους που θα κάνουν “πράσινες” μπίζνες με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος και από την άλλη οι εργαζόμενοι θα ευημερούν». Χαρακτήρισε, δε, το Ταμείο Ανάκαμψης υπερμνημόνιο-θηλιά όπως είπε στον λαιμό του λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα Χανιά ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε την ανάγκη να μην εφαρμοστεί ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ενώ έκανε λόγο για εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας με το “νέο ΕΣΥ”, όπως το χαρακτήρισε, του Κυρ. Μητσοτάκη και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας.

Ζήτησε την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας κατηγορώντας την κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς, όπως είπε , «κόστος είναι για την κυβέρνηση μια επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημερωτική εκστρατεία για τον μαζικό εμβολιασμό που μπορούσε να ακουμπά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που θα εξασφαλίζει καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων, με δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό. Με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες, με επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού. Με μια εμβολιαστική εκστρατεία με ευθύνη του κράτους».

Κατά την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην εναλλαγή των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι «κάθε νέα κυβέρνηση έπαιρνε τη σκυτάλη και συνέχιζε από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες». Συμπλήρωσε ακόμη ότι από κάθε κυβερνητική θητεία η λαϊκή πλειοψηφία έβγαινε με λιγότερα δικαιώματα και με περισσότερα βάρη στις πλάτες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και στα θέματα των εξοπλισμών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το συνέχισε η ΝΔ από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρωτοπαλίκαρο των ΗΠΑ που διαπραγματεύτηκε και προετοίμασε μια συμφωνία που φτιάχνει νέες Σούδες σε όλη τη χώρα. Δεν έφτανε η βάση της Σούδας στην Κρήτη που χρόνια τώρα είναι το ορμητήριο των Αμερικάνων σε όλη την περιοχή. Τώρα νέα Σούδα γίνεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ακολουθούν κι άλλες περιοχές, γιατί τρώγοντας ανοίγει η όρεξη των ιμπεριαλιστών». Επιπλέον, αρακτήρισε κοροϊδία την άποψη, ότι οι νέες αμυντικές συμφωνίες θωρακίζουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας απέναντι στην Τουρκία,

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι κάποιοι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι από το ΚΙΝΑΛ ονειρεύονται μία δήθεν«προοδευτική» κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι, «η δήθεν “προοδευτική” διακυβέρνηση φαίνεται πως θα γίνει το πλυντήριο για να ξεπλυθούν πολλοί, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πρώην υπουργοί και πρωθυπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Ώρα είναι να μας πουν πως τα μνημόνια ήταν πρόοδος».

«Πάει πολύ, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ψηφίσει πάνω από τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ, που στήριξε το Ταμείο Ανάκαμψης, που συμπλέει με τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να εμφανίζεται με το φωτοστέφανο της “προόδου”. Χώρια που η κυβερνητική του θητεία δεν αφήνει καθόλου περιθώρια για αυταπάτες κι αυτό το αντιλαμβάνεται σήμερα ο ριζοσπαστικός, αριστερός κόσμος που αναζητά πραγματικά διέξοδο και προοπτική», συμπλήρωσε.

Το πρωί της Κυριακής ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα καταθέσει λουλούδια στον τάφο του Μικη Θεοδωράκη στον Γαλατά και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την σεισμόπληκτη περιοχή του Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης