Δημ. Κουτσούμπας: «Να μην γίνουμε χώρα... καταυλισμών»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015, 13:14
Δημ. Κουτσούμπας: «Να μην γίνουμε χώρα... καταυλισμών»
«Ο λαός μας, που μήνες τώρα δείχνει μεγάλη αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες που αναζητούν σανίδα σωτηρίας, δεν πρέπει να εξοικειωθεί με τις καθημερινές εικόνες των νεκρών προσφύγων, των πνιγμένων παιδιών στο Αιγαίο» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας για το προσφυγικό.

«Ο λαός να εμποδίσει κάθε σχέδιο που μετατρέπει τη χώρα μας, με επιδότηση ΟΗΕ και ΕΕ, σε χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμό καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50.000 -για αρχή- εγκλωβισμένων προσφύγων και να παλέψει για την κατάργηση του Δουβλίνου και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε αγώνα «για την κατάργηση της Frontex και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, για να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015, 13:34