Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στη συγκέντρωση των τομεακών οργανώσεων, Βιομηχανίας-Κατασκευών-Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ, στο Πεδίον του Άρεως, τόνισε ότι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να πιάσει τόπο και κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν «το μόνο κόμμα που δε συνομιλεί με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την εκάστοτε κυβέρνηση, για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι».  

Είπε, επικαλούμενος συγκεκριμένα παραδείγματα, ότι «η πλειοψηφία των εργαζομένων έδωσε πίστωση χρόνου στους επιχειρηματικούς ομίλους και στα κόμματά τους» καθώς «οι άνθρωποι του μόχθου, πότε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πότε με το ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν ότι θυσιάζοντας κατακτήσεις και παραχωρώντας δικαιώματα, θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Πίστεψαν ότι μετά από 8 χρόνια κρίσης θα δουν φως στη ζωή τους. Διαψεύστηκαν οικτρά».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο εγκλωβισμός της λαϊκής δυσαρέσκειας στον έναν πόλο του εκμεταλλευτικού συστήματος με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ή στον άλλο πόλο με κορμό τη ΝΔ, έδινε κάθε φορά αέρα στα πανιά των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων να επιβάλλουν νέα μνημόνια και νέα αντεργατικά μέτρα» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, αναφέροντας, ότι «η περιβόητη ‘ανάπτυξη’ που κλείνουν σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, σημαίνει για τους βιομήχανους και τα μονοπώλια ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, νέες φοροαπαλλαγές, νέα χρηματοδότηση με δισ. ευρώ, ενώ για τους εργάτες φέρνει φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην δώσουν «κανένα συγχωροχάρτι στα κόμματα του κεφαλαίου» προσθέτοντας πως «όσο πιο κάτω είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και παράλληλα όσο πιο ψηλά είναι το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τους εργαζόμενους».  

Τους κάλεσε να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη «στα νέα αναχώματα που έρχονται να εγκλωβίσουν τμήματα των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων των βασικών κομμάτων της πλουτοκρατίας», όπως είναι ο «γνωστός Βαρουφάκης» και το «νέο ακροδεξιό φρούτο ο Βελόπουλος». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο καταποντισμός της ΧΑ, «να πεταχτεί έξω από τη Βουλή η εγκληματική ναζιστική συμμορία, οι γνωστοί ρουφιάνοι και χαφιέδες τους μεγαλοεργοδοσίας, μόνιμοι απεργοσπάστες και μαντρόσκυλά τους». 

Όπως είπε «την επόμενη ημέρα των εκλογών το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα είναι ισχυρό το ΚΚΕ, η μόνη δύναμη που θα βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού, θα πιέζει αποτελεσματικά, θα διεκδικεί, θα αποσπά κατακτήσεις». 

«Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί ότι θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, στην αταλάντευτη υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. 

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να μεταφέρει τις αγωνίες και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων μέσα στη Βουλή, να παλέψει γι’ αυτά, να μην υποχωρήσει στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων” πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας τις προτάσεις νόμου και τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ για την προστασία και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων, τα οποία τα υπόλοιπα κόμματα απέρριψαν. 

Είπε ότι και η νέα κυβέρνηση «θα προσθέσει στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που έχει ήδη συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και όσες από τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι «μόνο το ΚΚΕ και ένα ισχυρό εργατικό κίνημα μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε όλα αυτά». 

Είπε ότι το ΚΚΕ έχει επίγνωση των ευθυνών του για πιο αποφασιστική συμβολή στην ανασυγκρότηση, μαχητικότητα κα μαζικότητα του εργατικού-λαϊκού κινήματος και στη δημιουργία μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας, αναφέρθηκε στους αγώνες των κομμουνιστών και των ταξικών συνδικάτων, του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς αυτή την προσπάθεια και αυτόν τον προσανατολισμό, όλη η αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε περάσει άβρεχτη’. Θα είχαν περάσει ακόμα πιο πλατιά και ακόμα πιο βαθιά, όλα τα αντιδραστικά και συντηρητικά επιχειρήματα που αθωώνουν την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ».  

«Θα ήταν πιο δύσκολο να αποκαλυφτούν όλα τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν η πολιτική του προστάτεψε τους αδύναμους, τους πολλούς, τους εργαζόμενους» πρόσθεσε, αναφέροντας στη συνέχεια συγκεκριμένα παραδείγματα από τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «δεν είναι μονόδρομος η καπιταλιστική ανάπτυξη με την ένταση της εκμετάλλευσης, με εναλλακτικές στη διαχείριση της φτώχειας και της ανεργίας» αλλά «υπάρχει ο δρόμος της αντίστασης, της αντεπίθεσης, του αγώνα, για να έρθει ο λαός στην εξουσία, για να γίνει οργανωτής και κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, να ικανοποιηθούν σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

Μίλησε για το επεξεργασμένο σχέδιο του ΚΚΕ για το σήμερα και το αύριο, σημειώνοντας τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας και το έμπειρο εργατικό και επιστημονικό της δυναμικό, προσθέτοντας ότι αυτές οι δυνατότητες, «είτε υποτάσσονται στη κερδοφορία του κεφαλαίου είτε παραμένουν αναξιοποίητες γιατί δεν προσφέρονται για μεγάλο και γρήγορο κέρδος, ενώ υπονομεύονται και από τους ευρωενωσιακούς περιορισμούς και καταμερισμούς».

«Αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα της χώρας και μπορεί να λυθεί με την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, με την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και τον κεντρικό σχεδιασμό με την εργατική – λαϊκή συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και εξουσίας, την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως είναι η ΕΕ και ΝΑΤΟ. Κι αυτό το σχέδιο του ΚΚΕ συμφέρει το λαό γιατί μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του» τόνισε.  

«Ψήφο στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση για να μπει φρένο, για να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο, γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας. Αυτό θα μετρηθεί και στις εκλογές. Γι’ αυτό η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι η ψήφος που μετράει» κατέληξε στην ομιλία του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης