Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή σήμερα, τόνισε ότι «θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης να ενημερώσει τα κόμματα για τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν, καθώς και για άλλες εξελίξεις που μπορεί να έχουν μεσολαβήσει. Αυτή η ενημέρωση θεωρούμε ότι δε μπορεί να περιοριστεί μόνο στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, στο οποίο το ΚΚΕ δε συμμετέχει». 

«Φυσικά, δεν περιμένουμε την ενημέρωση για να σχηματίσουμε την εικόνα όλης της κατάστασης. Άλλωστε, το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που εδώ και καιρό προειδοποιούσε ότι το κλίμα αισιοδοξίας, ο εφησυχασμός σε μεγάλο βαθμό που καλλιεργήθηκε, και από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από τη σημερινή της ΝΔ για την πορεία των ελληνοτουρκικών, ήταν και αποπροσανατολιστικός και επικίνδυνος» πρόσθεσε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνοντας ότι «αυτός ο εφησυχασμός είχε ως βάση την εξής – τουλάχιστον αφελή, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο, δηλαδή – παραδοχή ότι η Ελλάδα όντας ‘καλό παιδί’ στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ‘καλό παιδί’ των ΗΠΑ, προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ειρήνη, την ασφάλεια στην περιοχή» υπογράμμισε, στη συνέχεια ότι «αυτή η πολιτική σήμερα καταρρέει με πάταγο, αν λάβει κανείς υπόψη του και τη στάση των συμμάχων σας. Και δεν είναι καλό να καλλιεργούνται προσδοκίες στον ελληνικό λαό, με αφορμή τέτοιες συναντήσεις, όχι μόνο με τον Ερντογάν, αλλά και με άλλους, όπως τον Τραμπ, σε λίγες ημέρες. Μόνο δυσχερέστεροι όροι επίλυσης των προβλημάτων θα προκύπτουν δυστυχώς κάθε φορά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης