Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο της Θήβας, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή του και το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων.

Αμέσως μετά, ο Δ. Κουτσούμπας σε δηλώσεις του τόνισε: «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, βρισκόμαστε εδώ στο νοσοκομείο της Θήβας, στο πλαίσιο της περιοδείας μας στην περιοχή, όπου τα προβλήματα είναι τα ίδια, όπως τα συναντάμε σε όλο το δημόσιο σύστημα της Ελλάδας, το οποίο είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Ελλείψεις πολλών γιατρών, νοσηλευτών, ελλείψεις σε ειδικότητες. Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, πράγμα που πρέπει να γίνει αμέσως, όπως και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, ο οποίος κερδοφορεί σε βάρος του λαού μας, σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, ζήτημα το οποίο έχει θέσει το ΚΚΕ από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, της πανδημίας και πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, έτσι ώστε να βρεθούν κλίνες και ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ειδικότερα, για το νοσοκομείο της Θήβας, εκτός από τα προβλήματα των εργαζομένων, των γιατρών, των νοσηλευτών, των άλλων ειδικοτήτων, πρέπει να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει τόσο το Κέντρο Αιμοδοσίας, όσο και το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης. Να ενισχυθεί συνολικότερα το ΕΚΑΒ, ζήτημα το οποίο δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο, αλλά γενικότερα και τα Κέντρα Υγείας, δηλαδή την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στη Θήβα, στο Σχηματάρι, στα Οινόφυτα, στις Ερυθρές, παντού. Απαιτείται να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» είπε.

Όπως επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας, «αυτά είναι ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Θήβας και όπως είπαν οι εργαζόμενοι λείπουν ειδικότητες όπως του αναισθησιολόγου, ακτινοδιαγνώστη και άλλες για να λειτουργήσει ομαλά το νοσοκομείο».

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρχε χρόνος να γίνουν όλα αυτά πριν ξεσπάσει η πανδημία, ο Δ. Κουτσούμπας είπε: «Έπρεπε να γίνουν οπωσδήποτε, δεν είναι μόνο το πρόβλημα της πανδημίας, η πανδημία έχει οξύνει αυτά τα προβλήματα και βρισκόμαστε ουσιαστικά στα πρόθυρα της κατάρρευσης του δημοσίου συστήματος Υγείας σε όλη τη χώρα. Κι αυτό είναι το εγκληματικό και το επικίνδυνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιοδεία του γγ της ΚΕ στη Θήβα θα ολοκληρωθεί με την σύσκεψη στο συνεδριακό κέντρο, με θέμα: «Ένας χρόνος πανδημίας – Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας σε ζωή – υγεία – δουλειά», όπου θα συμμετέχουν σωματεία και φορείς της περιοχής.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης