«Ουδέποτε πέρασε από τη σκέψη του υπουργείου Εξωτερικών να κλείσει την Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης» δήλωσε κατηγορηματικά  ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κούτρας, διαψεύδοντας δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

«Διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι πέρασε από τη σκέψη του ΥΠΕΞ να κλείσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία» είπε ο κ. Κούτρας σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 FM και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη περιφερειακή γραμματεία αποτελεί «αντένα» του ΥΠΕΞ στη Θεσσαλονίκη με πλειάδα αρμοδιοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων, ο κ. Κούτρας ανήγγειλε ότι ξεκινούν οι επαφές μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών για την οικοδόμηση των μέτρων εμπιστοσύνης, ενώ έκανε γνωστό ότι για το θέμα της ονομασίας η Ελλάδα έχει μια κρυστάλλινα διατυπωμένη θέση. «Η Ελλάδα έχει κάνει τις υποχωρήσεις, στις διαπραγματεύσεις δεν μπορεί να τα θέλεις όλα δικά σου, έχει μια διαμορφωμένη θέση εδώ και πάρα πολλά χρόνια και νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική και στη γειτονική και φιλική μας χώρα η οποία όπως ξέρετε αντιμετωπίζει πλείστα όσα προβλήματα αυτή την περίοδο» υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ότι πρόσφατα πέντε χώρες από την ομάδα 15 που πρόσκεινται φιλικά στην ΠΓΔΜ έχουν αποχωρήσει από αυτό το συνασπισμό δυσαρεστημένες από την εσωτερική στάση της πολιτικής σκηνής στη γειτονική χώρα, ο κ. Κούτρας είπε ότι πρόκειται για μια άτυπη «ομάδα φίλων» των Σκοπίων που -όπως υπογράμμισε- αντιλαμβάνονται όλοι ότι η πολιτική κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια δυσκολεύει. «Βλέπουν ότι τα πράγματα δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε να προχωρήσουν σε μια χώρα, η οποία θέλει να έχει ευρωπαϊκή προοπτική» λέει χαρακτηριστικά.

Για την επικράτηση Ερντογάν είπε ότι προσδίδει μια σταθερότητα στη γειτονική χώρα, γεγονός που είναι απόλυτα θετικό για την ελληνική κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε σημαντικό στοιχείο την κατανομή των ψήφων στις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης