Σε δηλώσεις σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας αλλά και τη διαπραγμάτευση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προέβη το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή», ενώ διαβεβαίωσε πως «θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, ούτε δεύτερες σκέψεις» είπε ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, σημειώνοντας ότι είναι διαφορετικό ζήτημα εάν η Ε.Ε. αποφασίσει να αυτοδιαλυθεί.

Εστιάζοντας στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ανέφερε ότι «είναι επώδυνα αυτά που ζητούν» και εξήγησε ότι «η αξιολόγηση καθυστερεί και δεν κλείνει εξαιτίας των αντιρρήσεων και της αντίστασης που προβάλλει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις».

Κάνοντας ειδική αναφορά στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υπογράμμισε πως συνεχίζει να είναι καλή και ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός τούς εξέλεξε για να κυβερνήσουν μαζί έως το 2019». «Οι ιδεολογικές διαφορές υπάρχουν, αλλά υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας, κάτω από συγκεκριμένες πολιτικές» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός δήλωσε «αντιδεξιός» και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για νεοφιλελευθερισμό, αλλά υποστήριξε πως με τη λαϊκή δεξιά του Πάνου Καμμένου είναι πιο κοντά σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής είπε πως παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο για συνεργασίες της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, «αν από την άλλη πλευρά υπάρξει ειλικρινής διάθεση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης