«Δεν θα γίνει ΕΔΕ για τον λιμενικό στην υπόθεση Γιαννουσάκη» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ παράλληλα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος δηλώνει «αναρμόδια» για την εμπλοκή του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη στην υπόθεση.

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η νέα επικεφαλής της υπηρεσίας Βασιλική Ξυπνητού σημείωσε ότι «για τη φερόμενη εμπλοκή στελέχους του Λ.Σ. έχω να αναφέρω ότι η υπηρεσία μου δεν είναι αρμόδια για το θέμα». Επίσης, επανέλαβε ότι την υπόθεση έχει αναλάβει εισαγγελέας, ενώ υπογράμμισε ότι «αν υπάρξει αίτημα για προκαταρκτική εξέταση, θα υπάρξει έρευνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη λέγοντας: «Θα ήταν ένα πολύ απλό πράγμα να είχαμε διατάξει ΕΔΕ. Απευθυνθήκαμε στην εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση. Η εισαγγελέας χρησιμοποιούσε το στέλεχος του Λιμενικού ως ανακριτικό υπάλληλο. Μέχρι, λοιπόν, να υπάρξει κάτι, δεν υπάρχει λόγος για άλλες ενέργειες».

Το ζήτημα σημειώνεται πως έθεσε ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι «παρά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή ενός λιμενικού σε μια υπόθεση που αφορά διαμεσολάβηση υπουργού με ισοβίτη, δεν έχει έως τώρα διαταχθεί ΕΔΕ, για να διαπιστωθεί με τίνος εντολή ενήργησε ο λιμενικός».

Τα λόγια του κ. Κουτσούκου προκάλεσαν αναταραχή στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τον Γιώργο Λαζαρίδη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες να κατηγορεί τον βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. πως προέρχεται από το παλιό ΠΑΣΟΚ που «ήταν συνώνυμο της διαπλοκής και της διαφθοράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης