Απάντηση στις επικρίσεις που έχει δεχθεί για την υπόθεση της ρύπανσης και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, ρίχνοντας ευθείες βολές προς στελέχη της ΝΔ.

Όπως είπε, όταν έγινε το ατύχημα στον Σαρωνικό το βράδυ του Σαββάτου και από την Κυριακή «δεν ζήτησε ούτε ένας να έρθει στο υπουργείο να δει». Μάλιστα είπε ότι η ΝΔ σκυλεύει πάνω σε ένα ατύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο νωρίτερα, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας στην Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη περιέγραψε το ιστορικό των κινήσεων του υπουργού με ακρίβεια λέγοντας: «Ο υπουργός έμαθε για το ατύχημα το βράδυ του Σαββάτου κι ενώ ήταν στην Θεσσαλονίκη. Δεν έφυγε όμως να κατέβει στο υπουργείο του αλλά παρέμεινε στην Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε την συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού και μετά πήρε το αεροπλάνο και πήγε Λονδίνο».

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι πήγε την Δευτέρα στο Λονδίνο σημειώνοντας ότι «είχε ξεκινήσει η στεγανοποίηση του πλοίου στις 10.00 το πρωί. Εάν έμενα εδώ ίσως το είχα στεγανοποιήσει πιο γρήγορα» είπε.

Το ίδιο επιχείρημα, ότι δηλαδή δεν έκανε τον κόπο να έρθει στο υπουργείο να ενημερωθεί είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Κουρουμπλής όταν πριν την επερώτηση, απάντησε σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Θανάση Θεοχαρόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο καθολικό δε αίτημα των βουλευτών της ΝΔ αλλά και του ανεξάρτητου βουλευτή να παραιτηθεί, ο υπουργός απέκρουσε το αίτημα λέγοντας ότι «το αν θα παραιτηθώ θα το κρίνουν άλλοι”. Και τόνισε ότι υπάρχουν ευθύνες και θα βρεθούν» ενώ χαρακτήρισε άδικη την κριτική..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης