Σε απάντηση των όσων ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Στουρνάρας για την ερώτηση που κατέθεσε στον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Ντράγκι, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι όταν έκανε την ερώτηση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βοούσε για την φερόμενη εμπλοκή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στο σκάνδαλο Novartis.

«Ο κ. Στουρνάρας μπέρδεψε τις αρμοδιότητές του, τον νυν και τον προηγούμενο ρόλο του, δημοσιεύοντας στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος την ”απολογητική” του ομιλία για το σκάνδαλο Novartis στην Βουλή των Ελλήνων» σημείωσε ο κ. Κούλογλου και συνέχισε λέγοντας: «Άλλωστε υπεράσπιση της πατρίδας δεν σημαίνει ακριβώς να επιμένεις δημοσίως για πιστοληπτική γραμμή μετά το τέλος των μνημονίων – πράγμα που σημαίνει συνέχισή τους – ενάντια στα σχέδια της εκλεγμένης κυβέρνησης αλλά και της Κομισιόν, όπως πανηγυρικά επιβεβαίωσε πρόσφατα ο κ. Γιούνκερ αποδοκιμάζοντας εμφανώς τον κ. Στουρνάρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενος στον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας τόνισε ότι στο ευρωκοινοβούλιο «οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος δεν αποκαλούνται ”κουκουλοφόροι” όπως επιμένει να τους χαρακτηρίζει ο ίδιος, αλλά θεωρούνται ήρωες γιατί χάρη σε αυτούς αποκαλύφθηκαν τα μεγαλύτερα διεθνή οικονομικά σκάνδαλα της τελευταίας δεκαετίας».

Τέλος, σημείωσε πως «καθήκον και των ευρωβουλευτών είναι προστατεύσουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από τρίτες δυνάμεις εκτός Ευρώπης, που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν σκάνδαλα για να τους υπονομεύσουν. Αν ο κ. Στουρνάρας θεωρεί δυσφήμιση μια απλή ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο, καλό θα είναι να ετοιμάζεται για πολύ πιο δύσκολα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης