Κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ παραχώρησε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση που είχαν στα Σκόπια.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε: «Πιστεύουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό, από τον οποίο θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορείς να πάρεις όλα όσα έχεις στον νου σου» δήλωσε ακόμη ο κ. Κοτζιάς, ενώ πρόσθεσε ότι πιστεύει πάρα πολύ στη σταθερότητα και στην ασφάλεια της περιοχής.

Οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να ακολουθήσουν τις πολύ καλές σχέσεις των δύο λαών, τόνισε επίσης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, φέρνοντας το παράδειγμα των χιλιάδων πολιτών από την ΠΓΔΜ που κάθε καλοκαίρι έρχονται για διακοπές στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ντιμιτρόφ: «Ευαίσθητη ισορροπία»

Για μια «ευαίσθητη ισορροπία» έκανε λόγο ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Ν. Ντιμιτρόφ.

«Σκέφτομαι το πρώτο ήμισυ, τι είναι σημαντικό για την κοινή γνώμη Ελλάδας, και μετά το δεύτερο ήμισυ, τι είναι σημαντικό για την κοινή γνώμη εδώ (…) νομίζω υπάρχουν προκαταλήψεις ακόμα» είπε ο κ. Ντιμιτρόφ.

Για την ονομασία «Gorna Makedonija» ο κ. Ντιμιτρόφ υποστήριξε ότι «υπάρχουν δυσκολίες και στα δύο (τμήματα), είναι δύσκολο να το προφέρεις, ίσως χαθεί και σαν όνομα».

«Αν γίνει ένα μικρό βήμα, τα πάντα μπορούν να μετατοπιστούν, προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μέτρα εμπιστοσύνης, νομίζω ότι και ο Νίκος έχει πραγματική επιθυμία για λύση, που δεν θα υποτιμήσει καμία πλευρά, και θα ανοίξει τις θύρες του μέλλοντος» ανέφερε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης