Κώστας Μπακογιάννης: Δέκα χρόνια στην Αυτοδιοίκηση φτιάχνω πολυσυλλεκτικές ομάδες που φέρνουν αποτέλεσμα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, 12:00
Κώστας Μπακογιάννης: Δέκα χρόνια στην Αυτοδιοίκηση φτιάχνω πολυσυλλεκτικές ομάδες που φέρνουν αποτέλεσμα

«Η αυτοδιοίκηση είναι συνεργασία και συναίνεση. Δεν είναι η κεντρική πολιτική σκηνή…Εμείς έχουμε ένα συνδυασμό ο οποίος είναι ο πλέον υπερκομματικός και πολυσυλλεκτικός συνδυασμός που έχει ποτέ δοκιμαστεί στην Αθήνα αφού 6 στους 10 κατεβαίνουν για πρώτη φορά.  Μιλάμε δηλαδή για ανανέωση και αυτή η ομάδα, είναι μια ομάδα η οποία αποτελείται από άξιους ανθρώπους που μπορεί να πατήσουν γκάζι από την πρώτη μέρα».


Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο  debate των υποψηφίων δημάρχων στον  Antenna και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είμαι σχεδόν 10 χρόνια στην αυτοδιοίκηση και πάντα αυτό έκανα. Έφτιαχνα ομάδες που συνδύαζαν την εμπειρία με την ανανέωση και καταφέρναμε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα».


Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την πρωτιά που κατέκτησε το 2018  στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών πόρων: «Ακούω για τα οικονομικά. Παραλάβαμε μία Περιφέρεια, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 200 εκατομμύρια ευρώ πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και την παραδίδουμε με 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ακόμα, η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η πρώτη σε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ. Άρα λοιπόν, προφανώς κάτι γίνεται σωστό».


Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα των αρμοδιοτήτων του Δήμου Αθηναίων τονίζοντας: « Να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε από κάτω προς τα πάνω. Αυτό είναι το στοίχημα για όλους μας και να υπερβαίνουμε αρμοδιότητες. Ο επόμενος Δήμαρχος εάν χρειαστεί πρέπει να είναι ακόμα και πειρατής. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να είναι τροχονόμος αρμοδιοτήτων. Να κάθεται πίσω από ένα γραφείο και να λέει , “νόμος Χ άρθρο Ψ παράγραφος Ζ, δεν μπορώ». Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει δεν μπορώ.  Εμένα τουλάχιστον αυτό με έχει διδάξει η Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να βγαίνεις μπροστά να αναλαμβάνεις τα ρίσκα σου, να δώσεις όλες τις μάχες. Μπορεί να χάσεις κάποιες αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να τις δώσεις όλες».
 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, 13:03