Δ.Κ.

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης πυροδότησε μια αναφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου για τις σπουδές των παιδιών της εισαγγελέως Εφετών Ελένης Ράϊκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταθέτοντας στην Προκαταρκτική σήμερα Πέμπτη ο Δ.Παπαγγελόπουλος είπε σε ό,τι αφορά τα παιδιά της εισαγγελέως Εφετών Ελένης Ράικου: «Τώρα πως τα παιδιά της πήραν υποτροφίες στο εξωτερικό; Δεν ξέρω αν της εκανε ρουσφέτι ο Σαμαράς και πήραν υποτροφίες ή τα πληρώνει μόνη της. Ας βγει να απαντήσει η ίδια».

Σε αυτή την αναφορά η κ. Ράικου απάντησε πως τα παιδιά της σπουδάζουν αποκλειστικά με «έσοδα δικά μου και του συζύγου μου».

«Άθλιες αναφορές»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η απάντηση της κ. Ράικου:

«Ήταν και είναι αδιανόητο για μένα να εμπλέκονται σε οποιεσδήποτε υποθέσεις οικογένειες και παιδιά. Όμως, μετά τις άθλιες αναφορές του Ρασπούτιν στα παιδιά μου και στις σπουδές τους και προς αποκατάσταση της τρωθεισας τιμής τους αναγκάζομαι να δηλώσω ότι είμαι υπερήφανη που σπούδασαν και σπουδάζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποκλειστικά με έσοδα δικά μου και του συζύγου μου, υποτροφία και από δική τους εργασία. Είμαι όμως υποχρεωμένη να ρωτήσω τον Ρασπούτιν και να απαντήσει αυτός δημοσίως : 1) πώς διορίστηκε η κόρη του ως υπάλληλος στη Βουλή των Ελλήνων και πόσο συνήθης είναι ένας τέτοιος διορισμός; 2) πώς ο δικηγόρος γιος του επί υπουργίας του προσλήφθηκε σε μεγάλη συστημική τράπεζα και στη συνέχεια στα ΕΛΠΕ με ιδιαίτερα παχυλό μισθο και προνόμια; Όσο για τα λοιπά που φέρεται πως είπε, επιφυλάσσομαι… ».

«Άλλοι με προκαλούν και θα αναγκαστώ να βγαλω τα άπλυτά τους στη φόρα. Εγώ δεν μίλησα για τα παιδιά της κας Ράικου. Διαστρεβλώνετε τα όσα είπα. Να το μακρύ χέρι της συμμορίας», ανταπάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ωστόσο ο ίδιος επιβεβαίωσε πως τα παιδιά του το ένα διορίστηκε στη Βουλή (αν κι αυτός τότε ήταν συνταξιούχος) κι ο γιος του δικηγόρος στα ΕΛΠΕ προ δυο τριών ετών.

«Η Ράικου είναι ψεύτρα»

«Δεν εξαργύρωσα εισαγγελική μου εξουσία με ρουσφέτι. Όταν η κόρη μου μπήκε Βουλή εγώ δεν ήμουν Εισαγγελέας γιατί είχα συνταξιοδοτηθεί. Εκείνη ήταν Εισαγγελέας, διαπλεκόμενη ενώ εγώ συνταξιούχος. Είναι ψεύτρα!» είπε στους δημοσιογράφους για την κυρία Ράικου ο πρώην Υπουργός. «Ο γιος μου είναι δικηγόρος στον ιδιωτικό τομέα. Θα μπορούσα να του ανοίξω ένα γραφείο και να πουλάω νταβατζιλίκι» συμπλήρωσε γεμάτος θυμό ο κ.Παπαγγελόπουλος, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά.

«Ο Σαμαράς είχε πάντοτε ευνοήσει την Ράικου, με παρεμβάσεις του στην Δικαιοσύνη. Σε αντάλλαγμα αυτού η Ράικου καταθέτει εις βάρος μου. Η κα Ράικου ειναι το μακρύ χερι του κ. Σαμαρά!!!!! Είναι ψευδές που είπε ότι έμεινε έκπληκτη όταν την επισκέφθηκε η Παπαδάκου τον Φλεβάρη του 17 και την ρώτησε αν υπηρξε ανάμειξη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis. Και αυτό διότι υπήρχαν στοιχεία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016. Το δεύτερο ψέμα της Ράικου ήταν ότι αμέσως μετά την πήρα κι εγώ τηλέφωνο και την ρώτησα το ίδιο πράγμα», είπε ακόμη ο κ. Παπαγγελόπουλος.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης