Σύγκρουση μεταξύ της διοίκησης της ΕΡΤ και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δημοσιογραφική κάλυψη από το κρατικό κανάλι της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία και, πιο συγκεκριμένα, του γεύματος στη βεράντα του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Την αφορμή έδωσε ένα σημείωμα με την ένδειξη «SOS» που αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του κτιρίου της Μεσογείων, και στο οποίο καλούνται οι παραγωγοί να μην προβάλλουν φωτογραφίες και βίντεο του πρωθυπουργού από το γεύμα στη βεράντα. Το σημείωμα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για πρακτικές άλλων εποχών. «Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να “εξαφανίζει” ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών, οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ. Μην τυχόν παίξετε στα δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το κορωνογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία. Μην παίζετε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Λιγνάδη μαζί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο. Μιας και η ΕΡΤ υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη: Ποιος έδωσε αυτές τις εντολές;» αναφέρει στην ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ Φώτης Καφαράκης, τόνισε, με ανάρτηση στο Facebook, ότι οφείλει μια απάντηση «στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν “απαγόρευση” της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία» και δημοσίευσε καρέ από τα δελτία των 12.00, των 15.00 και των 21.00 όπου φαίνεται ότι το ρεπορτάζ με το σχετικό υλικό προβλήθηκε κανονικά. «Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9» κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης