Κόλαφο για τους «ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους», χαρακτηρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απορρίφθηκε χθες η αίτηση για την αναστολή της συμφωνίας των Πρεσπών που κατέθεσαν Παμμακεδονικές Οργανώσεις. Στη δήλωσή του ο κ. Κοντονής κατηγορεί επίσης τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με την εν λόγω συμφωνία και αναφέρει:

«Η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αποτελεί μόνο κόλαφο στους ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους, οι οποίοι επί εβδομάδες επιδίδονται σε βιαιότητες και ακρότητες με ισχυρισμούς περί «παραδόσεως» και «προδοσίας». Κυρίως αποτελεί πλήρη και απολύτως εμπεριστατωμένη επιστημονικά απάντηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έναντι αβάσιμων ισχυρισμών της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. περί τετελεσμένων γεγονότων, ακόμη και στην περίπτωση μη κύρωσης της Συμφωνίας. Η φαιά προπαγάνδα έπεσε στο κενό με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης και αποδεικνύεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει απολύτως τα εθνικά συμφέροντα και ως προς την ουσία, αλλά και ως προς τη διαδικασία που προβλέπεται ν’ ακολουθηθεί.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία αίτηση ακύρωσης των Παμμακεδονικών Οργανώσεων έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ, το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης