«Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έναν μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα» δήλωσε η αρμόδια για τα ζητήματα Μετανάστευσης εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό.

Η Ελλάδα υπολογίζει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα, ενώ οι ημερήσιες αφίξεις κυμαίνονται μεταξύ 2.000-3.000, ανέφερε η Νατάσα Μπερτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα χαιρέτισε τη δέσμευση του υπουργού Άμυνας ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είναι έτοιμες επιπλέον 20.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Την Παρασκευή, στον καταυλισμό της Ειδομένης βρίσκονται περίπου 3.000 πρόσφυγες, ενώ άλλοι 1.200 παραμένουν στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου. Την ίδια ώρα, τα σύνορα της ΠΓΔΜ ανοίγουν για να περάσουν ελάχιστοι Σύροι και Ιρακινοί. Την Πέμπτη, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας πέρασαν 150 άτομα, ενώ την Τετάρτη είχαν περάσει 250.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ για το προσφυγικό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Plan B από Μαξίμου

Πληροφορίες αναφέρουν πως η χώρα μας έχει ζητήσει έκτακτη βοήθεια από την Κομισιόν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, εφόσον οι ευρωπαϊκές χώρες επιμείνουν στο να κλείνουν τα σύνορά τους.

Δεν αποκλείεται να ζητήσει έκτακτο κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από 250 έως και 450 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες της στο προσφυγικό. Σε αυτή την κατεύθυνση δεν αποκλείεται επίσης να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού, δημιουργία νέων κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων.

Διαβάστε επίσης:

“Hotspot” το αεροδρόμιο του Ελληνικού
, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 15:55

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης