«Κόμματα κινούν για καθαρά πολιτικούς λόγους, τα νήματα μιας απεργίας που πλήττει τους ίδιους τους πολίτες, τον τουρισμό, την οικονομία πολλών περιοχών της χώρας, την εικόνα της χώρας. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου και επιχαίρουν όταν βλέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή την απεργία της ΠΝΟ.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το αδιέξοδο με την ΠΝΟ ως μικρογραφία του αδιεξόδου στη χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα όσα έχουν συμβεί με την Πανελλήνια Ναυτικοί Ομοσπονδία αποτελούν «μικρογραφία του αδιεξόδου, στο οποίο κινδυνεύει να βρεθεί η πατρίδα μας μετά τις εκλογές» και σημείωσε ότι «υπάρχουν και άλλα κόμματα και μεταξύ αυτών κόμμα που επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο και μάλιστα αυτοδύναμα και αντί να πάρει σαφή υπεύθυνη στάση και το πολιτικό κόστος που αυτή συνεπάγεται, δείχνει μια αντιφατική συμπεριφορά που ενθαρρύνει την απεργία και οδηγεί στο αδιέξοδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δική μας θέση είναι πάρα πολύ καθαρή. Απεργίες στα μέσα μεταφοράς μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα είναι ανεπίτρεπτες, δεν συνιστούν άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, αλλά αντικοινωνική πράξη που δεν σέβεται τον ταλαιπωρημένο Έλληνα πολίτη που περιμένει να πάει στον τόπο καταγωγής του, που περιμένει να νιώσει πιο οικεία στην πατρίδα του που σε κρίση τον ταλαιπωρεί και τον ίδιο τα τελευταία χρόνια», τόνισε.

Τέλος, κάλεσε για «ύστατη φορά» τους ναυτεργάτες να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες της και «να σταματήσουν αυτό το παιχνίδι στις πλάτες της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας και να δώσουν δείγματα υπευθυνότητας, να σκεφτούν με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και επιτέλους με όρους εθνικούς και όχι κομματικού ή συνδικαλιστικού ή προσωπικού συμφέροντος».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης