ΚΝΕ: Η κυβέρνηση αγνοεί τα αιτήματα φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων για την ασφαλή λειτουργία των ΑΕΙ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021, 00:48
ΚΝΕ: Η κυβέρνηση αγνοεί τα αιτήματα φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων για την ασφαλή λειτουργία των ΑΕΙ

«Οι φοιτητές, οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι των πανεπιστημίων, που η κυβέρνηση επαινεί για τη συμμετοχή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, έχουν αναλάβει την ατομική τους ευθύνη. Έχουν όμως και αιτήματα, που η κυβέρνηση αγνοεί και …«σαν να μην πέρασε μια μέρα» αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των ιδρυμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ και υπογραμμίζει:

«Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για:

- Εμβολιαστικά κέντρα και σταθμοί διενέργειας μαζικών δωρεάν επαναλαμβανόμενων rapid test για όλους τους φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια.

- Να δοθεί έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών των Πανεπιστημίων. Να προσληφθούν καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας. Να αξιοποιηθούν επιπλέον αμφιθέατρα, αίθουσες, συνεδριακά κέντρα για την αραίωση των φοιτητών.

- Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

- Δημιουργία και στελέχωση ιατρείων των πανεπιστημίων με όλο το αναγκαίο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές για τη διαχείριση κρουσμάτων, την ιατρική καθοδήγηση και την παρακολούθηση με φαρμακευτική αγωγή».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021, 00:48