Την παραίτηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητεί ο Ανδρέας Καρίτζης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, μια δήλωση που έρχεται στο πλαίσιο της απόφασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διεθνοποιήσει την παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις πολιτικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, σήμερα ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κατρούγκαλος με ερώτησή του ζητεί από την Κομισσιόν να πάρει θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, με δύο συνεχόμενες αναρτήσεις του στο Twitter ο Ανδρέας Καρίτζης αναφέρει: «Ο Γιούνκερ επεμβαίνει στα της Ελλάδας. Ως εκ της θέσης του οφείλει ουδετερότητα όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν η ΕΕ σέβεται τα μέλη της πρέπει να παραιτηθεί» και υπογραμμίζει επίσης: «Ο Γιούνκερ ελέγχεται για τα πεπραγμένα του στο Λουξεμβούργο. Τώρα κάνει τον έπαρχο Ελλάδας».

Νωρίτερα, το μεσημέρι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκφράσει την δυσφορία τους για τις δηλώσεις Γιούνκερ τονίζοντας την στήριξη που παρέχει στις μνημονιακές δυνάμεις της χώρας, σε αντίθεση μάλιστα με το κλίμα που διαμορφώνεται στους ευρωπαϊκούς λαούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης